Dačić i Moro o Vučićevoj poseti Francuskoj 1Foto: Stanislav Milojković

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa ambasadorom Francuske u Beogradu Kristin Moro povodom predstojeće posete premijera Vučića Francuskoj od 14. do 16. septembra 2016. godine.

U srdačnom razgovoru zaključeno je da postoji obostrana spremnost za dalje unapređenje tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje, a da je poseta predsednika Vlade Francuskoj potvrda obostrane želje za intenziviranjem sveobuhvatne saradnje, sapštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Imajući u vidu da će prilikom svoje posete predsednik Vlade učestvovati i na „Poslovnom forumu“ na kojem će u prisustvu predstavnika velikih francuskih kompanija biti predstavljeni privredni potencijali Srbiji, preneo je očekivanja da će to biti prilika za povećanje francuskih investicija u Srbiji, kao i do zajedničke realizacije nekih od infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Francuske procesu evrointegracija Srbije, podsećajući da je članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike.

Takođe, preneo je i da Srbija veoma ceni francuski angažman i uspešnu organizaciju Pariskog samita o Zapadnom Balkanu, održanog 4. jula u Parizu, na kojem je potvrđena evropska perspektiva regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari