Francuska

Evakuacija muškarca od 300 kg u Francuskoj 2

Evakuacija muškarca od 300 kg u Francuskoj

Evakuacija muškarca od 300 kilograma koji godinama nije izašao iz svog doma u Perpinjanu, na jugozapadu Francuske, počela je uz veliki rizik po njegov život, javljaju novinari agencije Frans pres.

Gnev na ulicama Francuske zbog zakona o bezbednosti i policijske brutalnosti 3

Gnev na ulicama Francuske zbog zakona o bezbednosti i policijske brutalnosti

Tenzije u Francuskoj zbog navoda o policijskoj brutalnost, posebno prema ljudima afričkog i arapskog porekla, prerasle su u nemire na ulicama francuskih gradova na protestima zbog spornog predloga zakona o bezbednosti, dok kritičari optužuju vladu predsednika Emanuela Makrona da uz skretanje udesno pribegava represivnim merama, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE) pisanja svetskih medija.

Makron ne odustaje od reformi, sindikati od protesta 9

Makron ne odustaje od reformi, sindikati od protesta

Francuski predsednik Emanuel Makron ne odustaje od promene komplikovanog penzionog sistema kojeg naziva zastarelim i nepravednim, pa će se predlog reformi naći pred skupštinom sledećeg meseca, dok sindikati radnika širom zemlje ustrajavaju u otporu organizujući najduži protest radnika u Francuskoj od 1968. godine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE) pisanje svetskih medija. 

Makron sa liderima Grupe pet zemalja Sahela o borbi potiv džihadista 11

Makron sa liderima Grupe pet zemalja Sahela o borbi potiv džihadista

Francuski predsednik Emanuel Makron i predsednici Grupe pet zemalja Sahela danas su se sastali na jugozapadu Francuske gde razgovaraju o jačanju vojne saradnje u borbi protiv džihadista nakon što su SAD saopštile da će smanjiti vojno prisustvo u Africi.

PrvaPoslednja