Francuska

Sudar vojnih helikoptera

U sudaru dva francuska vojna helikoptera u Provansi danas je poginulo pet osoba, saopštila je policija.

Protest zatvorskih čuvara u Francuskoj

Čuvari u stotinak francuskih zatvora su danas organizovali proteste, tražeći bolje radne uslove, pošto su bili izloženi napadima robijaša.

Godišnjica Jelisejskog sporazuma

Poslanici parlamenata Nemačke i Francuske danas su, obeležavajući 55. godišnjicu Jelisejskog sporazuma, naglasili važnost saradnje Berlina i Pariza.

Mondoloni: Nema intergacija bez sporazuma o Kosovu

Francuska je prijatelj Srbije, a prijatelji govore istinu, da neće biti integracije Srbije u Evropsku uniju (EU) bez sporazuma o Kosovu, izjavio je u intervjuu FoNetu francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni. Aleksandar Vulin odgovorio na izjavu.

Francuska: Pronaći odgovorne za ubistvo Ivanovića

Francuska osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici
i traži od vlasti Kosova da ga do kraja rasvetle i odgovorne za taj zločin privedu pravdi, saopštilo je francusko Ministarstvo inostranih poslova.

Joksimović i Mondoloni: Odnosi Srbije i Francuske u usponu

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa novoimenovanim ambasadorom R. Francuske Frederikom Mondolonijem o bilateralnim odnosima dveju država, nastavku pristupanja Srbije EU, reformama i situaciji u regionu

Tapiserija iz Bajea nakon 950 godina biće izložena u Britaniji

Francuski predsednik Emanuel Makron će, kako se očekuje, na sutrašnjem sastanku sa britanskim premijerom Terezom Mej saopštiti da je Francuska pristala da se, prvi put posle 950 godina, iz zemlje iznese „Tapiserija iz Bajea“, duga 69 metara.

Salmonela u mleku u prahu

Direktor kompanije Laktalis Emanuel Besnie saopštio je danas da je u 83 države povučeno 12 miliona kutija mleka u prahu za bebe pošto je u fabrici otkrivena salmonela.

PrvaPoslednja