Francuska

Makron ne odustaje od reformi, sindikati od protesta 2

Makron ne odustaje od reformi, sindikati od protesta

Francuski predsednik Emanuel Makron ne odustaje od promene komplikovanog penzionog sistema kojeg naziva zastarelim i nepravednim, pa će se predlog reformi naći pred skupštinom sledećeg meseca, dok sindikati radnika širom zemlje ustrajavaju u otporu organizujući najduži protest radnika u Francuskoj od 1968. godine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE) pisanje svetskih medija. 

Makron sa liderima Grupe pet zemalja Sahela o borbi potiv džihadista 4

Makron sa liderima Grupe pet zemalja Sahela o borbi potiv džihadista

Francuski predsednik Emanuel Makron i predsednici Grupe pet zemalja Sahela danas su se sastali na jugozapadu Francuske gde razgovaraju o jačanju vojne saradnje u borbi protiv džihadista nakon što su SAD saopštile da će smanjiti vojno prisustvo u Africi.

Sudar vojnih helikoptera 11

Sudar vojnih helikoptera

U sudaru dva francuska vojna helikoptera u Provansi danas je poginulo pet osoba, saopštila je policija.

Protest zatvorskih čuvara u Francuskoj 12

Protest zatvorskih čuvara u Francuskoj

Čuvari u stotinak francuskih zatvora su danas organizovali proteste, tražeći bolje radne uslove, pošto su bili izloženi napadima robijaša.

Godišnjica Jelisejskog sporazuma 13

Godišnjica Jelisejskog sporazuma

Poslanici parlamenata Nemačke i Francuske danas su, obeležavajući 55. godišnjicu Jelisejskog sporazuma, naglasili važnost saradnje Berlina i Pariza.

Mondoloni: Nema intergacija bez sporazuma o Kosovu 15

Mondoloni: Nema intergacija bez sporazuma o Kosovu

Francuska je prijatelj Srbije, a prijatelji govore istinu, da neće biti integracije Srbije u Evropsku uniju (EU) bez sporazuma o Kosovu, izjavio je u intervjuu FoNetu francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni. Aleksandar Vulin odgovorio na izjavu.

PrvaPoslednja