Dačić: Srbiji potrebni lobisti 1Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija što pre treba da angažuje nekog lobistu koji će braniti interese Srbije u rešavanju kosovskog problema.

„Cilj mora biti pristup do onih koji odlučuju, odnosno do predsednika SAD Donalda Trampa, kako bi imali njihovu podršku za trajno rešavanje Kosova. I za to su nam potrebni oni koji mogu dotle da dobace“, rekao je Dačić za „Blic“.

On je rekao da sada čak 173 zemlje imaju potpisane lobističke ugovore sa američkim agencijama i da je jasno da u savremenom dobu države funkcionišu na taj način.

„Poenta je da sve to bude transparantno, a rekao sam Aleksandru Vučiću da je greška što nemamo nekog da lobira za nas“, kazao je Dačić.

On je podsetio da su ranije vlade potpisale ugovor o lobiranju sa „Podesta grupom“ za 100.000 dolara mesečno, na osnovu odluke Vlade, ali da je onda „Podesta“ počela da radi i za Albance.

„To su zvanični ugovori. ‘Grupi 30 strateških tačaka’ isplaćena su 1,4 miliona dolara, a ‘Podesta grupi’ 900.000 dolara, s tim što su oni ispali nepošteni“, kazao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari