Đilas: Mustafa izjavom uvredio sve zdravstvene radnike 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas smatra da je Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, uvredio sve zdravstvene radnike, rekavši da lekari u Vranju i Leskovcu neće pružiti adekvatnu zaštitu državljanima Srbije koji žive na teritoriji Preševa i Bujanovca.

Đilas kaže da lekari u Srbiji nisu rasisti, ne biraju po nacionalnosti ljude koje leče, već su oni heroji u borbi protiv korona virusa.

„Mustafa i njegovi saradnici ovakvim političkim  tvrdnjama nanose ogromnu štetu odnosima dva naroda i sire nepoverenje među Albancima u srpske lekare. To može dovesti do toga da se oni ne obrate za medicinsku pomoć na vreme što može imati fatalne posledice“, rekao je Đilas.

On smatra da samo ostrašćeni i neodgovorni ljudi u uslovima pandemije mogu insistirati na podelama kojim ugrožavaju zdravlje ljudi.

„Takve politike jednom su dovele do sukoba i zato zahtevamo od Ragmi Mustafe da se izvini svim zdravstvenim radnicima u Srbiji i, da pozove svoje sunarodnike da se obrate lekarima, jer samo tako možemo pobediti virus koronu, ali i mržnju, podele i ekstremizam koji nas sprečavaju da živimo normalno“, poručio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari