Đurić: Spremni smo da odbijemo sve što nije u interesu Srbije 1 Marko Đurić Foto: Beta/Miloš Miškov

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će srpska delegacija i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu predstaviti agendu ekonomske saradnje Beograda i Prištine koja može potpuno da promeni paradigmu odnosa Srba i Albanaca.

„Mi smo se spremili za ozbiljne projekte o saradnji nas i Prištine, pripremili smo široko paletu projekata – infrastrukturne projekte i šansu za mlade privrednike, ali smo i spremni da štitimo srpski interes radeći na jačanju ekonomskih veza”, rekao je Đurić, prenosi RTS.

On je naveo da razgovori neće biti jednostavni i laki jer, kako kaže, u albanskim medijima potpuno dominira tema kao da je sudnji dan, a njihovi predstavnici najavljuju da će govoriti o povezivanju Kosova i Albanije i Kosova i Severne Makedonije.

Đurić očekuje da na sto budu stavljene i teške političke teme.

„Ukoliko do toga bude došlo, svi oni koji prate srpsku politiku prethodnih osam godina mogu da znaju, da će odgovor države Srbije na konstruktivne predloge biti odgovoran, ali ćemo uvek biti spremni da kada je potrebno i odbijemo ono što nije u interesu Srbije”, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari