DS u Užicu: Predstavnici vlasti veličaju Đinđićeve ideje 1Foto: Infoera

Gradski odbor Demokratske stranke Užice je obeležio 16 godina od ubistva dr Zorana Đinđića, a u crkvi Svetog Marka je služen parastos.

Uz navode da je 12. mart „postao dan kolektivne tragedije u novijoj srpskoj istoriji“, taj odbor je saopštio da je pre šesnaest godina „Srbija ostala bez čoveka koji joj je ponudio ideju i viziju“, a koji je bio „osporavan od velikog broja političkih neistomišljenika“.

Ipak, šesnaest godina kasnije, čini se da je uspeo u jednom. Mnogo je oponenata koji su tada bili žestoki protivnici premijerovog rada, a ti isti danas hode „autoputem“ njegovih ideja. Bio je začetnik niza ideja koje su prihvatili skoro svi činioci na današnjoj političkoj sceni Srbije. Ne prođe ni nedelju dana, a da ga aktuelni predstavnici vlasti u Srbiji ne citiraju i veličaju njegove ideje. Ma koliko paradoksalno zvučalo, istina je da premijerovo gledanje „šire slike“ i čvrsto zalaganje za ideje, nakon toliko vremena i tragedije koja se zbila, izlazi kao pobednik“, navodi se, između ostalog, u saopštenju užičkog odbora DS.

Miroslav Martić, jedan od osnivača DS u Užicu i nekadašnji predsednik opštine, koji je prisustvovao parastosu, ocenio je da bi danas „Srbija bila drugačija da je Zoran živ“.

– Verovatno bi kosovsko pitanje bilo rešeno i ne bi ovoliko mladih ljudi odlazilo iz Srbije. Imali bismo veći životni standard i siguran sam u to da bi Srbija bila bliža EU“, saopštio je Martić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari