Dveri: SNS uskoro organizuje gej paradu u Čačku 1Foto: Logo

Gradska organizacija opozicione stranke Dveri u Čačku saopštila je danas da će u tom gradu uskoro biti održana Parada ponosa u organizaciji Srpske napredne stranke (SNS), što je ocenila kao provokaciju „većinske Srbije, tradicionalnog pogleda na svet i javnog morala“.

Dveri navode da je u okviru predizborne kampanje predsednika SNS Aleksnadra Vučića „Budućnost Srbije“ u poslednjih nekoliko nedelja održano nekoliko mini Parada ponosa širom države.

„Putujuća družina plaćenih aktivista sa strane, koji su dobili zadatak da promovišu homoseksualizam našoj deci, tako je obišla Kraljevo, Kragujevac, Šabac i mnoge druge gradove u Srbiji, a uskoro ih možemo očekivati i u Čačku“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ističu da je održavanje parade u Čačku dogovoreno pre dve godine prilikom posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i aktuelnom gradskom rukovodstvu i da je parada bila jedna od centralnih tema tog sastanka.

„Iako se Srbija, a posebno naša sela i granični i pasivni krajevi – prazni, iako vlada bela kuga, iako nam je narod bolestan i na ivici siromaštva, sa niskim primanjima i sa svakim danom sve većom željom za iseljavanjem u inostranstvo, predstavnici SNS organizuju gej parade širom Srbije, uz asistenciju policije koja sprečava svaki vid protivljenja ovom ruganju učenja naše pravoslavne vere i porodičnim vrednostima na kojima počiva naš narod i država“, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da ih „posebno boli“ što je parada zabranjena u Novom Pazaru zbog protivljenja gradjana, a dozvoljava se u svim drugim gradovima i opštinama Srbije.

„O čemu se tu onda radi? I dokle ćemo trpeti sve ovo što nam radi SNS u Čačku i čitavoj Srbiji?“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari