Hoti zatražio da informiše Skupštinu Kosova o sastancima u Vašingtonu 1Foto: FoNet/AP

Premijer Kosova Avdulah Hoti zatražio je od Predsedništva Skupštine Kosova da mu se omogući da na jednoj od narednih zasedanja izvesti kosovski parlament o Sporazumu o normalizaciji ekonomskih odnosa između Kosova i Srbije, potpisanom 4. septembra u Beloj kući.

„Poštovani članovi Predsedništva Skupštine, 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, u Beloj kući, postignut je važan sporazum za našu zemlju u vezi sa normalizacijom ekonomskih odnosa između Kosova i Srbije. Ovo je veoma važan korak ka konačnom sporazumu za potpunu normalizaciju odnosa i uzajamno priznavanje dve države. Na osnovu svojih ustavnih i zakonskih nadležnosti i odgovornosti, spreman sam da na jednom od narednih zasedanja Skupštine Republike Kosovo izvestim poslanike o dotičnom sporazumu, kao i o procesu dijaloga uopšte“, stoji u pismu Hotija.

Juče su poslanički klub Demokratske partije Kosova i Samoopredeljenje najavili da će prikupiti 40 potpisa za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se tražilo da ih premijer informiše o sprazumu iz Vašingtona i razgovorima u Briselu sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari