Vanredna sednica Skupštine Zrenjanin, na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti opoziv aktuelnog gradonačelnika Gorana Kneževića, optuženog za finansijske malverzacije, zakazana je za 23. april, rekao je juče predsednik Skupštine grada Aleksandar Morton.

Na konferenciji za novinare Morton je rekao da je predlog za razrešenje Kneževića sa funkcije gradonačelnika potpisalo 40 odbornika vladajuće koalicije. Ujedno, na toj sednici biće imenovan i novi gradonačelnik. Inače, u utorak je Mortonu dostavljen zvaničan zahtev za smenu Kneževića. U obrazloženju se, kaže Morton, navodi se da je zbog pritvora koji je određen Kneževiću ugroženo normalno funkcionisanje grada.

– Činjenica je da ova odluka i situacija nisu bili samo teret Demokratske stranke, već i svih političkih aktera u Zrenjaninu i vladajuće koalicije. Ne ulazim u postupak vezan za status Gorana Kneževića. Žao mi je što se sve ovo dešava i nadam se da će Knežević uspeti da dokaže svoju nevinost – istakao je Marton.

On je naveo i da je održan sastanak koalicionih partnera na kom je prihvaćen predlog zrenjaninskg DS da novi gradonačelnik bude Mileta Mihajlov, sadašnji direktor bolnice „Đorđe Jovanović“. Zakonom o lokalnoj samoupravi predviđeno je da novi gradonačelnik izabere članove Gradskog veća, a prema rečima Martona, na koalicionom sastanku „već je dogovoren izgled novog dela izvršne vlasti“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari