Zrenjanin

Zrenjaninci će čekati na vodu do leta

Na sajtu Grada Zrenjanina osvanula je infromacija upućena građanima i javnosti, a odnosi se na prečistač vode, koji Zrenjaninci čekaju već dve godine od njegove gradnje da proradi. Prema navodima, na korišćenje vode čekaće se još, otprilike do leta, jer ispitivanja još uvek traju.

Linglong dolazi krajem marta

Za kraj marta u Zrenjaninu treba da počnu radovi na izgradnji fabrike pnenumatika Linglong Tajr, što je nedavno najavio predsednik Srbije.

Ugovor sa Tenisom pao na sudu

Upravni sud u Novom Sadu ponovo je dao za pravo banatskim poljoprivrednicima, koji vode sporove sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu za raskid ugovora o davanju zemlje u dugoročan zakup.

Jankov: Nisu nasilnici kao što ih prikazuju

Zrenjaninci su danas izašli na ulicu da daju podršku uhapšenim sugrađanima Milanu Pernatu i Miljanu Čičiću, za koje kažu da nisu nikakvi nasilnici kao što ih pojedini mediji prikazuju.

Podrška uhapšenim Zrenjanincima

U Zrenjaninu će se održati skup podrške učesnicima protesta „1 od 5 miliona“ Miljanu Čičiću i Milanu Pernatu, koji su uhapšeni u nedelju 17. marta zbog upada u RTS i nošenja električne  testere.

DSS: Zašto se kopa rov u blizini pogona za prečišćavanje vode u Zrenjaninu?

Čelnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Grada Zrenjanina treba da se oglase po pitanju pijaće vode i kažu kakav je njen kvalitet nakon tromesečnog testiranja novog pogona, zašto su metar od ograde postrojenja iskopali rov i u koju svrhu u njega polažu cev prečnika 20 santimetara, prozvao je nadležne u Zrenjaninu potpresednik DSS i predsednik GO Zrenjanin Zoran Sandić.

Ugostitelj osuđen zbog samovlašća i zauzimanja zemljišta

Osnovni sud u Zrenjaninu osudio je ugostitelja Nikolu Novakovića na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci, uz obavezu da plati sudske troškove jer je protivpravno tokom protekle godine postavio splav na gradskom jezeru gde je nameravao da otvori ugostiteljski objekat.

Otvoren Francuski filmski karavan u Zrenjaninu

U Gradskoj kući u Zrenjaninu, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora Francuskog Instituta Žana-Batista Kizena, predsednika Kulturnog centra Zrenjanin Gorana Marinkovića i Bojane Momčilov iz kompanije Mlekoprodukt, sinoć je svečano otvoren Francuski filmski karavan.

Branila Bečkerečku ćupriju

Simbol Zrenjanina je bio dugo most „Bečkerečka ćuprija“ koji je srušen, a nekadašnja istoričarka umetnosti Narodnog muzeja Vukosava Popović jedina je javno stala u njegovu odbranu u vreme kada to nije bilo nimalo lako, 1968. godine.

PrvaPoslednja