Zrenjanin

Nasvakidašnji umetnički izazov: Budite umetnička slika 3

Nasvakidašnji umetnički izazov: Budite umetnička slika

U svom novom, virtuelnom prostoru u koji se Galerija Matice srpske preselila zbog novonastalih okolnosti, treću nedelju za redom muzejski stručnjaci svojim znanjima i aktivnostima na društvenim mrežama oživljavaju i prenose priče o umetničkim delima koja pod krovom Galerije „žive“.

Virtuelna proslava godišnjice hora Pannonica 4

Virtuelna proslava godišnjice hora Pannonica

Pet godina rada mešovitog zrenjaninskog hora Pannonica obeleženo je snimanjem spota u kućnim uslovima, bez zajedničkog okupljanja čime su pevači ovog hora podržali akciju #OstaniKodKuće. U projektu je učestvovalo 35 pevača, čak i nekadašnji horisti koji su svoje snimke poslali sa različitih strana sveta a jedna snimak stigao je iz Kine.

Traže bolji pritisak u vodovodnoj mreži 6

Traže bolji pritisak u vodovodnoj mreži

Zbog slabog pritiska u vodovodnoj mreži i pritužbi potrošača reagovalo je JKP Vodovod i kanalizacija u Zrenjaninu zahtevom da menadžement Postrojenja za prečišćavanje vode obezbedi bolju distribuciju vode i veći pritisak u vodovodnoj mreži.

Ugašen požar u Zrenjaninu 7

Ugašen požar u Zrenjaninu

Brzom intervencijom vatrogasaca danas je u Zrenjaninu ugašen požar u blizini Igmanske ulice, na periferiji grada.

U Srednjobanatskom okrugu 11 obolelih 9

U Srednjobanatskom okrugu 11 obolelih

U Vojvodini je od početka epidemije do današnjeg dana registrovan ukupno 191 građanin koji je oboleo od korona virusa, saopšteno je na konferenciji za novinare Pokrajinske vlade.

PUF: Krivična prijava protiv NN lica iz Gradske uprave Zrenjanina 10

PUF: Krivična prijava protiv NN lica iz Gradske uprave Zrenjanina

Pokret ujedinjenih fantoma saopštio je da je podneo Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu krivičnu prijavu protiv NN lica iz Gradske uprave Zrenjanina zbog osnovane sumnje da su izvršila krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

ZSF i Samoodbrana: Vanredno stanje nije opravdanje 11

ZSF i Samoodbrana: Vanredno stanje nije opravdanje

Pozivamo režim da nipošto ne prelazi ustavna ograničenja, a predstavnike lekarske struke, koji nam se javno obraćaju, da im život i dobrobit ljudi, kao i solidarnost sa njihovim kolegama budu ispred poslušnosti režimu.

Revolt ratara zbog licitacije 13

Revolt ratara zbog licitacije

I pre nego što je počela, licitacija državnog poljoprivednog zemljišta u Zrenjaninu izazvala je gnev ratara.

Licitacije u Zrenjaninu nisu otkazane 15

Licitacije u Zrenjaninu nisu otkazane

Uprkos brojnim apelima da to ne čine tokom vanrendnog stanja i pandemije zbog zdravlja stanovništva, gradske vlasti u Zrenjaninu održale su jutros prvu od nekoliko planiranih licitacija za državno poljoprivredno zemljište.

PrvaPoslednja