Zrenjanin

Zrenjaninska fabrika vode nije ispunila nijedan uslov iz javne nabavke 1

Zrenjaninska fabrika vode nije ispunila nijedan uslov iz javne nabavke

Zrenjaninska fabrika vode nije ispunila nijedan od 34 razmatrana tehnička uslova iz javne nabavke, sem toga postrojenje ugrožava celokupan sistem vodosnabdevanja Zrenjanina, navodi se u završenom Izveštaju stručne komisije JKP “Vodovod i kanalizacija”koja je analizirala rad fabrike vode.

Gajićemo kamile 5

Gajićemo kamile

Prošlog vikenda u Beogradu je održan „protest za bezopasan vazduh“, na kojem su viđeni građanski i ekološki aktivisti iz raznih delova Srbije.

Legalizacija kineskog radnog kampa u Zrenjaninu protivna zakonu 6

Legalizacija kineskog radnog kampa u Zrenjaninu protivna zakonu

Urbanističkim projektima firmi ”Penfarm” i ”Rakić plast” u Industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu, neposredno pored gradilišta fabrike guma Linglong, planirano je postojanje u Evropi nezabeleženog radnog kampa u kojem će se ljudi držati u kontejnerima bez osnovih uslova za život, saopstio je Gradjanski preokret.

Paljenje badnjaka u Zrenjaninu 7

Paljenje badnjaka u Zrenjaninu

Na više lokacija u Zrenjaninu organizovano je paljenje badnjaka, ispred pravoslavnih hramova gde se odžavaju večernje liturgije ali i u stambenim naseljima, u organizaciji samih građana.

Novi protest radnika pošte u Zrenjaninu 8

Novi protest radnika pošte u Zrenjaninu

Zaposleni u zrenjaninskoj pošti najavili su za subotu, 9. januar,  protest ispred pošte u centru Zrenjanina zbog lošeg rukovođenja njihovom radnom jedinicom.

Čeka se izveštaj stručne komisije o radu fabrike vode u Zrenjaninu 11

Čeka se izveštaj stručne komisije o radu fabrike vode u Zrenjaninu

Zrenjansko JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je da je u pripremi izveštaj stručne komisije tog preduzeća koja je vršila monitoring rada fabrike vode u tom gradu, gde je voda za piće zabranjena od 2004. godine, a na osnovu kog će biti doneta odluka o daljoj sudbini Fabrike. 

U Zrenjaninu manji broj obolelih 13

U Zrenjaninu manji broj obolelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin u ovom gradu je registrovano 4.060 obolelih od kovida, od čega je 3.386 aktivnih slučajeva.

DSS Zrenjanin: Teška godina i nezavršeni projekti 14

DSS Zrenjanin: Teška godina i nezavršeni projekti

Zrenjanin je i u odlazećoj godini ostao grad ne završenih projekata, lažnih obećanja, bez jasne vizije razvoja, grad iz koga mladi odlaze, navode iz Gradskog odbora DSS Zrenjanin i kažu da je odlazeća godina bila teška za sve.

Protest roditelja u Zrenjaninu zbog jaslica 15

Protest roditelja u Zrenjaninu zbog jaslica

Ni šest meseci nakon zatvaranja jaslene grupe u vrtiću „Neven“ u Zrenjaninu roditelji mališana nisu dobili odgovore zašto je do toga došlo i kada će vrtić biti adaptiran, zbog čega je organizovan novi protest ispred vrata ove predškolske ustanove.

PrvaPoslednja