Zrenjanin

E–papir ubrzava proceduru

Sa više od stotinu izlagača i brojnim predstavnicima privrednih komora iz zemlje i regiona, zrenjaninski međunarodni sajam privrede Zr Biznet otvorio je kapije posetiocimau Hali Medison u Karađorđevom parku.

Zakupac nestao, dugovi ostali

Pred kapijama zrenjaninskog Radijatora od jutros blokada stotinu radnika. Na ovaj potez ih je navelo raskidanje ugovora o radu od strane poslodavca, beogradske firme “Nodular” koja je bila u zakupu u zrenjaninskom Radijatoru, kao i saznanje da je tokom jučerašnjeg dana odnesena roba iz magacina i proizvodi na zalihama.

Zrenjanin: Velika anketa u gazdinstvima

U anketi o strukturi poljoprivrednih gazdinstava za 2018. godinu učestvovaće i pet zrenjaninskih anketara, čija obuka počinje 24. septembra u Vršcu.

Održana moto trka Velika nagrada Zrenjanina

Na završenoj moto trci „Velika nagrada Zrenjanina“ koja se boduje za nacionalni i balkanski šampionat, nagrađeni su najuspešniji učesnici u disciplinama “Moto Klasik“ i “Road Racing“ kategorija 125, saopštio je Auto moto savez Srbije.

U Vojvodini više od 70 italijanskih preduzeća

U pogonima nekadašnjeg Minela startovala je sa radom italijanska firma GLM-RS d.o.o. sistemi, koja se bavi proizvodnjom i obradom metalnih komponenti za auto-industriju.

Zrenjanin: Dela prve fotografske kolonije

Sve što su ovekovečili objektivom učesnici prve Fotografske kolonije “Grad fotografima, fotografi gradu” predstavljeno je na istoimenoj izložbi u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Zrenjanin: Vek i po od gradnje katoličke katedrale

Biskupija u Zrenjaninu priprema se za obeležavanje 150 godina od gradnje Rimokatoličke katedrale. Tim povodom na gradskom trgu, u centru Zrenjanina, gde je katedrala smeštena, postavljena je foto-izložba o istorijatu i gradnji ovog zdanja.

Zrenjanin ima ozbiljne probleme zbog zagađenja vazduha

Mirisalo je i ranije, ali ne nesnosno, ne tako da zatvaramo sve prozore i vrata i da nam se povraća od smrada na crkotinu, ovako je situaciju sa zrenjaninskom kafilerijom opisao Zrenjaninac Nikola Rošul na tribini u organizaciji Zrenjaninskog socijalnog foruma.

Zrenjanin: Umesto 28, biće samo 19 osnovnih škola

Zrenjanin je među pet školskih uprava u zemlji gde se sprovodi pilot-projekat „Mreža škola“, što će doneti novine u njihovom radu. Reč je o upravi sa 196 škola u četiri grada i 14 opština.

Zrenjanin: Đačke torbe i pribor na dar

U klupe zrenjaninskih osnovnih škola prvi put je selo 1.050 novih đaka. Prvaci u svih 27 osnovnih škola dobili su besplatne đačke torbe i osnovni školski pribor, poklon grada.

Prva Poslednja