Zrenjanin

DS Zrenjanin: Voda – skretanje pažnje, pokušaj hiljaditi

Pre dva dana bili smo očevici takozvanog „sportskog ribolova“, pojave kada vlast više rekreativno nego s ozbiljnom namerom hapsi pojedince i pušta ih na slobodu, izjavila je odbornica Demokratske stranke u Zrenjaninu Alisa Kockar.

Objavljen spot o zagađenosti Crnog Begeja u Zrenjaninu

“Zrenjanin je grad koji je nekada imao čistu reku. A sada je nema. Nekada se od vode iz Begeja mogla kuvati supa, a već dugo ne može ni od one iz česme” – jedna je od poruka objavljenog spota koji poziva na buđenje građanske i ekološke svesti, kao i otpor negativnim trendovima u srednjem Banatu i Srbiji.

Konjovićeve slike u Zrenjaninu

Tematska izložba „Milan Konjović: Dubrovnik, Mlini, Cavtat“ autora Nebojše Vasića, kustosa „Galerije Milan Konjović“ iz Sombora, predstavljena je u Narodnom muzeju Zrenjanin od 14. maja do 9. juna.

Opozicija u Zrenjaninu dopunila prijavu zbog prečistača vode

Zbog odluke skupštine Zrenjanina, da se izdvoje budžetska sredstva u iznosu od 67,5 miliona dinara za prečistač vode privatnog investitora kako bi proradio, predstavnici pet opozicionih stranaka u Zrenjaninu dopunili su krivičnu prijavu.

DJB: Kinezi moraju imati neki dokument

Kamen temeljac buduće kineske fabrike guma u Zrenjaninu postavljen je pre nešto više od mesec dana, za koju je Građanski preokret naveo da nema Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

Tona kukuruza za kuću sa najviše lasta

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije organizuje treći ciklus takmičenja „Domaćinstvo koje su laste izabrale“. Gazdinstvo sa najvećim brojem gnezda seoskih lasta dobiće tonu kukuruza.

PUF: Spremno 100 šatora, ako ne bude vode u junu

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fatoma, Miljan Cicić i Milan Pernat, najavljuju 100 šatora ispred Gradske kuće, ako ne bude vode u junu, kako ja vlast najavila. U obraćanju medijima objasnili su da su štrajk glađu prekinuli zbog lošeg zdravstvenog stanja Miljana Čičića.

Fantomi

Zrenjanin: Fantomi prekidaju štrajk zbog zdravlja

Štrajkači glađu Milan Pernat i Miljan Čičić, koji od 20. maja gladuju zahtevajući ispravnu vodu za svoj grad, moraće da obustave protest zbog ugrožavanja zdravlja. Ovo je najavio Milan Pernat, koji kaže da će morati da donesu odluku kako dalje nastavljaju svoju borbu za najveći zrenjaninski problem.

Zrenjaninci na protestu: Tražimo čistu vodu odmah

Tražimo čistu vodu odmah, tražimo odgovorne za nečinjenje da se do ispravne vode dođe tokom svih ovih petnaest godina, koliko je na snazi zabrana upotrebe, poručeno je na večerašnjem protestu za vodu u Zrenjaninu.

Protest za vodu u Zrenjaninu

Pokret „1 od 5 miliona Zrenjanin“ pozvao je sve građane Zrenjanina i okolnih mesta na današnji protest „Slobodna zona čiste pijaće vode“, koji se održava večeras od 18 časova na Trgu slobode.

DSS Zrenjanin: Umesto vode, blato

Ono što u početku ne valja, kao što je zrenjaninski prečistač vode, ne može se vremenom popraviti. Projekat snabdevanja grada zdravom pijaćom vodom putem privatno-javnog partnerstva u kojem je glavni akter takozvana „Zilio grupa-ogranak Beograd“ potpuno podleže ovom pravilu, upozorava Demokratska stranka Srbije.

PrvaPoslednja