Zrenjanin

U Zrenjaninu uhapšene dve osobe zbog utaje poreza

U Zrenjaninu su uhapšena dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja tako što su deo zarade zaposlenima isplaćivali u gotovini, bez evidentiranja u poslovnim knjigama, čime su oštetili budžet za 25,7 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Vojvodina: Put do autonomije po svetskim merilima

Spor oko političkog statusa Vojvodine vodi se vek i po, njeno priključenje Kraljevini Srbije 1918. trajalo je samo pet dana, da bi potom ušla u kraljevinu SHS i zato je važno rasvetliti ovaj period sa pitanjima da li je Vojvodina donela odluku o prisajedinjenju Srbiji ili je osvojena kao ratni plen, ili možda poklonjena Srbiji, istaknuto je na tribini „Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918.“ u Kulturnom centru Zrenjanina.

Uče kao vršnjaci u Nemačkoj

Nemački Draxlmaier, pogon u Zrenjaninu, donirao je Tehničkoj školi opremu za kabinet mehatronike.

Sporo i skupo klackanje

Zvuči neverovatno i građani su više nego besni, jer vozna karta do Novog Sada košta 434 dinara, povratna 626 dinara, dok je autobus 500 dinara.

Sekundarna mreža problem grejanja u Zrenjeninu

Zašto postoje ozbiljne razlike u kvalitetu i ceni daljinskog grejanja u gradovima Srbije, zašto je teško isključiti se sa centralnog sistema i da li javna preduzeća, kakve su toplane, rade u interesu građana teme su o kojima se govorilo na tribini o grejanju u Zrenjaninu u organizaciji Zrenjaninskog socijalnog foruma.

Kokot: Vlast u Zrenjaninu nezainteresovana za vodu

Vlast u Zrenjaninu potpuno je nezainteresovana da čuje građane kada je reč o kvalitetu i snabedvanju vodom u Zrenjaninu, ocenio je Dušan Kokot, predstavnik Građanske inicijative „Zajedno za vodu“.

U čast knjige

Istovremeno kada i sajam knjiga u prestonici, počeo je i Mini sajam u Klubu knjige Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Sećanje na sociologa Nebojšu Popova

U organizaciji izdavačke kuće „Res publica“ i Pokreta „Novi optimizam“ u Zrenjaninu je održan skup pod nazivom „Sećanje na dr Nebojšu Popova“.

U stalnom kontrapadu

U organizaciji izdavaćke kuže “Res publica” i Pokreta “Novi optimizam” u Zrenjaninu je održan skup pod nazivom “Sećanje na dr Nebojšu Popova”.

Prva Poslednja