Zrenjanin

Politikolog Miroslav Samardžić: Vučić je zapadu mnogo dragoceniji od slabe opozicije

Zapadu ne odgovara oštra politička podela unutar proevropskog i neoliberalnog dela našeg političkog spektra u momentu kada se približava konačno rešenje kosovskog problema, ocenjuje politikolog Miroslav Samardžić povodom okruglog stola vlasti i opozcije održanog na Fakultetu političkih nauka na Voždovcu za koji kaže da je organizovan na inicijativu američkog diplomate Metju Palmera.

DS Zrenjanin: Ko ne govori istinu o fabrici vode premijerka ili gradonačelnik?

Ko ne govori istinu, premijerka ili gradonačelnik pita zrenjaninska Demokratska stranka, koja podseća da je nakon poslednje posete Zrenjaninu i obilaska postrojenja za prečišćavanje vode, premijerka Brnabić istakla da „zbog velike važnosti za stanovnike Zrenjanina i okolnih mesta u rešavanju problema učestvuje i Vlada dajući određena sredstva iz tekuće budžetske rezerve kako bi postrojenje ponovo počelo da radi“.

Srbija ubedljivo pobedila Finsku

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras Finsku u Zrenjaninu sa 95:75 (28:25, 26:11, 24:24, 17:15) u prvoj pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Kini.

Za koncerte i programe 239.000 evra iz budžeta

Gradska uprava Zrenjanina naručila je uslugu organizacije manifestacije „Dani piva“ a u postupku javne nabavke ugovor je dodeljen Agenciji „Bekstejdž 021“ iz Novog Sada, sa podizvođačem „Sky solution“ iz Beograda.

Opasnost na neuređenom delu gde nema spasilaca

Muškarac star 31 godinu, utopio se uoči vikenda na zrenjaninskom kupalištu Peskara, što je otvorilo staro pitanje o bezbednosti kupališta, jer nema leta a da na ovom jezeru ili na nekom drugom kupalištu ne bude žrtava.

Država Linglongu poklonila 96 hektara

Građanski preokret iz Zrenjanina saopštio je da je nakon više od tri meseca od podnetog zahteva i Rešenja o izvršenju koje je Poverenik za informacije od javnog značaja doneo pod pretnjom sprovođenja rešenja posrednom prinudom i izricanja novčanih kazni, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije dostavila kopiju ugovora sa kineskom kompanijom Linglong.

Građanski preokret: Država Linglongu poklonila i aerodromsku pistu

Nakon više od tri meseca od podnetog zahteva i Rešenja o izvršenju koje je Poverenik za informacije od javnog značaja doneo pod pretnjom sprovođenja rešenja posrednom prinudom i izricanja novčanih kazni, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije dostavila je kopiju ugovora sa kineskom kompanijom Linglong.

Automobilom uleteo u pab (FOTO)

U Zrenjaninu se rano jutros, oko sedam časova, desio sudar dva automobile posle koga je jendo vozilo uletelo u prazan ugostiteljski objekat na magistrali.

I komarci slika nebrige gradske vlasti

Primenom tretmana iz vazduha i sa zemlje, počev od proleća, efikasno se suzbijaju komarci i slični insekti. Tako je, bar tamo gde se sa suzbijanjem počne na vreme, što nije slučaj ovog leta u Zrenjaninu.

Vatrogascima donacija vredne opreme iz Nemačke

Samo u prošloj, izuzetno sušnoj godini, dobrovoljni vatrogasci iz Bašaida imali su 27 intervencija i upravo njima upućena je donacija vatrogasne opreme prikupljena u Nemačkoj.

PrvaPoslednja