Zrenjanin

Slučaj Zrenjanin: Bitka za ispravnu vodu

Još je stari grk Tales podučavao da sve potiče iz vode i sve se u nju ponovo pretvara ali u Zrenjaninu kao da to ne važi. To je grad u Srbiji u kome je 15 godina zabranjena za upotrebu voda iz gradskog vodovoda.

Zrenjanin: Slikarova vila spomenik kulture

Secesionističko zdanje u zrenjaninskom naselju Mala Amerika, vila bečkerečkog slikara impresioniste Jožefa Varkonja, utvrđena je za spomenik kulture, saopštio je Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin.

Koncert Zrenjaninske filharmonije 4. januara

Sa temama iz filmskih ostvarenja ovogodišnji nastup Zrenjaninske filhamronije predstaviće troje solista, na nastupu zakazanom za 4. januar u Kulturnom centru Zrenjanina.

Trifunović: Ovo jeste zlatno doba jer se Srbija probudila i izašla na ulice (VIDEO)

Jasno nam je svima zašto smo ponavljali 5. oktobar, zato što su se posle protesta građani povukli i sve prepustili političarima i to više ne sme da se desi navela je u razgovoru sa građanima aktivistkinja Aida Ćorović na tribini „Zlatno doba“, koju je u Zrenjaninu organizovao Pokret Novi optimizam u saradnji sa listom Danas.

Solidarnost sa Banjalukom u Zrenjaninu

Grupa Zrenjaninca danas se u 15 časova okupila u centru grada, kod spomenika Kralju Petru, gde su uplalili sveće i okačili slike Davida Dragićevića u znak solidarnosti sa događajima u Banjaluci.

Referendum o imenu grada će biti obavezan

Izgleda da je gradska vlast u Zrenjaninu uvažila zahteve građana da u novi Statut grada bude uvrštena odredba da je referendum obavezan u slučaju inicijativa za promenu imena grada.

PrvaPoslednja