Zrenjanin

Građanski preokret tužio Zrenjanin zbog Linglonga 1

Građanski preokret tužio Zrenjanin zbog Linglonga

Građanski preokret saopštio je da je Upravnom sudu podneo tužbu kojom se traži poništaj rešenja Gradske uprave grada Zrenjanina o datoj saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu buduće kineske fabrike automobilskih guma Linglong.

Građanski preokret: Vodosnabdevanje bez zakonskog osnova 3

Građanski preokret: Vodosnabdevanje bez zakonskog osnova

Na trećoj panel diskusiji građana u okviru Inicijative “Zajedno do vode” u organizaciji Građanskog preokreta, razmotrene su okolnosti i posledice najnovijeg pokušaja uključenja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu.

U skupštini Zrenjanina samo jedan poljoprivrednik 5

U skupštini Zrenjanina samo jedan poljoprivrednik

Područje Zrenjanina poznato je po intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji i još uvek ima sačuvanih prehrambenih kompleksa ali u skupštini grada samo je jedan odbornik iz redova poljoprivrednika koji će zastupati interese agrara.

Građanski preokret: Država poklanja Linglongu 83,5 miliona evra 7

Građanski preokret: Država poklanja Linglongu 83,5 miliona evra

Srbija pomaže sa 83,5 miliona evra kineskom Linglongu da gradi fabriku pneumatika u Zrenjaninu, upozorila je civilna organizacija Građanski preokret pozivajući se na rešenje Komisije za dodelu državne pomoći  Srbije, koje je objavljeno na internet prezentaciji te komisije.

U GO DSS u Zrenjaninu bez promena zbog dobrih rezultata 10

U GO DSS u Zrenjaninu bez promena zbog dobrih rezultata

Predsedništvo DSS donelo je odluku o raspuštanju svih gradskih i opštinskih odbora na dvadesetogodišnjicu petog oktobra jer žele „da gledaju napred i sa liderom nove generacije ponude Srbiji atlernativu sadašnjoj vlasti“, navode u ovoj stranci i ističu da je GO DSS u Zrenjaninu imao dobre rezultate i da tu neće biti promena.

Zrenjaninski muzej u susret deci 11

Zrenjaninski muzej u susret deci

Narodni muzej u Zrenjaninu organizuje povodom manifestacije „Dečja nedelja“, koja se obeležava od 5. do 10. oktobra, likovne radionice za decu.

Jugoremedija i zvanično prodata 14

Jugoremedija i zvanično prodata

U Zrenjaninu je potpisan kupoprodajni ugovor kojim je i zvanično prodata fabrika lekova Jugoremedija APS holdingu odnosno firmi Project one, najboljem ponuđaču na poslednjoj prodaji neposrednom pogodbom. Prethodno su pred Privrednim sudom u Zrenjaninu odbijeni prigovori dvoje kupaca da bi na kraju i Komisija za zaštitu konkurencije dala pozitivno mšljenje.

PrvaPoslednja