Obradović: Čačani se razlikuju po prkosu 1

Posle zabrane spota u kome se predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pojavljuje zajedno sa šestogodišnjom devojčicom, vladajuća stranka izbacila je novi video za kampanju za parlamentarne izbore.

To što je novi spot promptno „pušten u etar“ odmah pošto je REM zabranio prethodni, na društvenim mrežama pojačalo je sumnje da se sa zabranom videa u kome se pojavljuje devojčica i računalo.

U novom spotu policajac na Novom Begradu zaustavlja plavog „renoa“ sa čačanskim registracijama u kojem su mlađi muškarac i žena.

– Čekaj bre, prijatelju, šta se ovde dešava – pita policajac vozača.

– Šta – zbunjeno uzvraća vozač.

– Otkud ovoliko Čačana u Beogradu – pita „saobraćajac“.

– Pa ne znam za druge… Mi smo došli na piće, pa ćemo nazad – pravda se vozač.

– Toliki put da bi popili piće – kaže policajac.

– Auto-put, prijatelju, stigli smo za sat i petnaest – objašnjava vozač.

– Bez prekoračenja – proverava pripadnik MUP-a.

– Bez prekoračenja. Sedi u kola bre, proveri sam – ubeđuje vozač policajca, koji na kraju poručuje „e, nek su ga napravili“, a na ekranu se pojavljuje slogan SNS-a „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Za Bratislava Jugovića, člana Glavnog odbora SNS-a, prepričani video „nije spot, to je realnost“. On ističe da je auto-put razlog zbog koga se nije preselio u Beograd, uprkos činjenici što je njegovo dete rođeno u Beogradu i što u septembru kreće u prvi rezred u glavnom gradu.

– Živim s lakoćom na relaciji Čačak – Beograd zato što je izgradnjom auto-puta Čačak postao Beogradu predgrađe, a Beograd je postao predgrađe Čačka. Svi mi koji smo po nacionalnosti Čačani kažemo da je Beograd predgrađe Čačka. Ne znam da li je to poznato široj javnosti, ali Beograđani vikendom dođu u Čačak na pečenje u vreme ručka, a Čačani vikendom odlaze u Beograd, zato što je to jedini grad svih koji u njemu žive i koji ga rado posećuju – naglašava Jugović.

Lider Dveri Boško Obradović, koji je takođe Čačanin, na Tviteru je prokomentarisao novi spot u kampanji SNS-a.

– Čime su Čačani zaslužili ovakvu pažnju vladajućeg režima da su nam posvetili predizborni spot, sa glumcem koji očito nikad i nikakve veze sa Čačkom nije imao? Zašto samo o nama? Po čemu se to, sem po „akcentu“ koji je toliki zasmetao gospodaru, razlikujemo od drugih? Prkosimo – upitao je Obradović.

Prethodni spot, u kome Vučić devojčici objašnjava čemu služe putevi i otkriva da ima plan kako da njenog tatu i sve druge očeve koji rade u Nemačkoj vrati u Srbiju, REM je zabranio zbog pravila da deca ne mogu učestvovati u političkim programima.

Podsećanje na 2017.

Podsetimo, u predsedničkoj kampanji 2017. REM je zabranio spot SNS, u kome se na kraju čuje skandiranje „Vučiću, pederu“. Objašnjeno je da „oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari