Tadić: Projekat jedinstva opozicije doživeo je poraz, to je gubljenje vremena 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je kako je izvesno da je pokušaj rušenja režima kroz ujedinjenje opozicije najispravniji, ali verovatno i najnerealniji put, tako da je rešenje u izgradnji jedne jake opozicione stranke.

„Nažalost kao najveći zagovornik jedinstva, u ovom trenutku bih morao da konstatujem da je projekat jedinstva opozicije doživeo poraz, što je gore od izbornog poraza“, rekao je Tadić za novi broj nedeljnika NIN.

„To jedinstvo je, međutim, onemogućeno zbog toga što je nemoguće prevazići razlike unutar opozicije, koje se tiču ne samo različitog nivoa iskustva i veštine, nego i činjenice da je deo te opozicije u konstantnoj saradnji sa režimom“, rekao je predsednik SDS.

„Nakon osmogodišnjih pokušaja, danas mislim da je jedino rešenje u izgradnji jedne jake opozicione stranke, a na gubljenje vremena na pokušaje ujedinjenja, pa onda razbijanje tog jedinstva bilo režimski fingiranim, bilo neodgovornim odlukama“, rekao je Tadić.

Na pitanje zašto su za izlazak na izbore sad oni koji su do juče zagovarali bojkot i šta se u međuvremenu promenilo, Tadić je rekao: „Za neke dogovori sa režimom, za neke razočarenje u pasivni bojkot i otpor nametanju jednoumlja u opoziciji“.

„Tek nakon izbora će biti jasno šta je bio čiji motiv, i onih koji su bojkotovali i onih koji su izašli na izbore. Jer kao što sam rekao –  baš kao što izlazak na izbore može biti davanje legitimiteta Vučiću, kao i borba protiv njega, tako i bojkot može biti i za Vučića, kao i protiv njega“, rekao je Tadić.

Na pitanje da li će se kandidovati na predsedničkim izborima, on je rekao da nikada nije imao takvu ambiciju, „ni onda kada sam se kandidovao, ni kada nisam“.

„Kad god sam se kandidovao takvu odluku sam donosio u trenutku kada procenim da je to nužno, a sada je još rano za donošenje takve odluke, a pogotovo za njeno objavljivanje“, rekao je Tadić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Tadić: Projekat jedinstva opozicije doživeo je poraz, to je gubljenje vremena”

  1. Zasto i dokle cete vise prenositi objave osnivaca SNS o opoziciji? Ovaj covek nam je doneo naprednu bedu za vrat, i treba da se zavuce u misju rupu, a ne da bezobrazno komentarise probleme u koje nas je licno uvalio.

  2. Upravo tako. Maske kod vecine politicara u opoziciji su odavno pale. Nema tu ni „J“ od jedinstva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.