Ugljanin: Autonomija Sandžaka donja crta 1Foto: FoNet / Dragan Antonić

Nakon održanih parlamentarnih i lokalnih izbora, novinarima se prvi put obratio predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Sumirajući izborne rezultate, rekao je da je njegova stranka, na ovim izborima,imala jasan  program:autonomija Sandžaka u formi specijalnog statusa, Bošnjaci narod, vraćanje Bošnjacima statusa državotvornog i konstitutivnog naroda i proporcionalna zastupljenost u tužilaštvu,pravosudnim organima, policiji i drugim javnim službama.

Lider SDA Sandžaka je naglasio da je taj program podržalo više od 20.500 mladih u ovom regionu i „to je ozbiljna podrška koja obavezuje“.

– Građani Sandžaka su to podržali kao minimum za opstanak na ovoj davno okupiranoj istorijskoj regiji. Od sada, od ovih izbora, autonomija Sandžaka je donja crta za sve stranke na svim budućim izborima u Sandžaku – ocenio je Ugljanin i dodao da jugoslovenska kriza još nije rešena, jer predstoji rešavanje političkih i teritorijalnih sporova između novonastalih država i naroda na Balkanu.

Ugljanin je istakao da će njegova partija nastaviti napore i za postizanje jasnog cilja  razgovaraće sa prijateljima Sandžaka u Beogradu, Podgorici, Sarajevu, Briselu…

-Na lokalu u Sandžaku, imamo nameru da obezbedimo stabilne skupštinske većine u cilju realizacije strateških  razvojnih programa, uz preciznu podelu ovlašćenja i odgovornosti na osnovu izbornih rezltata – poručio je prvi čovek SDA sa današnje konferencije za novinare.

SDA je,na lokalnim izborima, u Novom Pazaru od 47 odborničkih mesta osvojila 9, četiri manje nego pre četiri godine. U Tutinu je, posle 24 godine, izgubila apsolutnu vlast, jer je od 37 odbornika osvojila 18 mandata i u Sjenici od 39 odbornika, u novom sazivu, imaće 10. Na parlamentarnim izborima osvojila je 2 poslanička mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari