Jevtić: Priština vodi politiku populizma 1Dalibor Jevtić Foto: www.wikipedia.org

Potpredsednik kosovske vlade u ostavci Dalibor Jevtić kaže za RTS da lideri u Prištini vode politiku populizma koja će, kaže, na kraju samo loše doneti samim Albancima, u smislu moguće izolacije čitavog društva.

Dalibor Jevtić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će se komunikacija sa Albancima nastaviti onog trenutka ukinu odluku o taksama na proizvode iz centralne Srbije.

„Oni vode politiku populizma, a oni koji na njoj visoko lete mogu samo nisko da padnu“, poručuje potpredsednik kosovske Vlade u ostavci.

Prema njegovim rečima, na Kosovu se odvija psihološki rat sa ciljem da se utiče na odlučnost Srba da ostanu na KiM.

„Nama uliva snagu činjenica da smo jedinstveni i da imamo snažnu podršku države Srbije. Zato se odupiremo svim pokušajima da Srbi nestanu sa KiM“, napominje Jevtić.

Srbi će se, kaže, odlukama Prištine suprotstaviti mirno, jedinstveno i demokratski.

„Šaljemo jasnu poruku, želimo da živimo, borimo se za život, važniji nam je život svakog građanina od bilo koje politike. Apelujemo na međunarodnu zajednicu koja ima mehanizam da ovo ludilo prestane“, istakao je Jevtić.

Dodaje da je Srbima južno od Ibra vrlo teško jer se već oseća nedostatak proizvoda ali i nesigurnost.

Kada je reč o najavljenoj sednici sa zahtevom ujedinjenja Južne i Severne Kosovske Mitrovice, Jevtić kaže da očegledno da gradonačelnik Južne Mitrovice želi da Srba uopšte nema u čitavom gradu.

Objašnjava da nakon ostavke Srba u martu ove godine kosovska vlada radi u tehničkom kapacitetu.

„Postoji bojazan da se ide na nove izbore. Usled takve situacije sve dublje tonemo u probleme. Važna je reakcija međunarodne zajednice koja je itekako prisutna na KiM“, ukazuje Jevtić.

Prema njegovim rečima, ta vlada nema većinu u skupštini a srpski poslanici deluju opoziciono.

„Pored svega ovoga, mi još uvek tražimo i pružamo ruku koja omogućava razgovor i rešavanje problema. Očigledno da albanski lideri to shvataju na pogrešan način“, zaključuje Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari