Kamberi: Nisam vođa opozicije 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanovic

Olako izražena volja da me percipiraju tako brzo kao „vođu opozicije“ u Srbiji, mene koji sam samo sat pre govora u Skupštini bio beznačajan, govori o društvenoj volji koja u zemlji postoji kao demokratska alternativa i reakcija građana pokazuje da ih ne zastupaju ni vlast, ni opozicija, ocenio je za nedeljnik Vreme poslanik Šaip Kamberi.

Moj govor na račun totalitarne i autoritarne vlasti – jer ovo znaju gotovo svi, uključujući međunarodne centre moći – predstavlja suočavanje sa prošlošću koja se sada ne priznaje, poručio je Kamberi.

On je odgovor premijerke Ane Brnabić na njegov govor protumačio kao „bekstvo vlasti od potrebe suočavanja sa istinom, koja je najveća žrtva rata“.

Ni ona ni ja nismo nadležni da pokrenemo istrage na teritorijama drugih država, ali je njena obaveza kao premijerke i kao građanske ove Republike da se zalaže za rasvetljavanje zločina na teritoriji zemlje čija je premijerka, smatra on.

Za razliku od Batajnice, koja predstavlja činjenicu, „žuta kuća“ je u procesu istrage. Zašto bi državni vrh čekao ishod istrage o „žutoj kući“ da bi posetio Batajnicu i da zatraži oprost od naroda Kosova, upitao je Kamberi.

Kamberi je najavio da će se zalagati za saradnju i komunikaciju sa opozicionim građanima koji realno žele demokratiju u skupštini, a ne vidi da takvu Srbiju želi današnja opozicija.

Mi smo jedna parlamentarna opozicija i na nas pada teret da se zalažemo za demokratiju u Srbiji. Ne može predstavljati demokratsku opoziciju neko ko dovodi ljude da pred parlamentom da bi skandirali „Vučiću, šiptare“, smatra Kamberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari