Miroslav Aleksić (NS): Pobeda SNS na izborima u aprilu biće Pirova pobeda 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je večeras u Čačku da će na izborima u Srbiji, koji će biti održani 26. aprila, učestvovati samo Srpska napredna stranka (SNS) i Aleksandar Vučić.

On je istakao da će te izbore Savez za Srbiju (SZS) bojkotovati i da će odmah po završetku tražiti raspisivanje novih izbora, kako je rekao, u skladu sa osnovnim demokratskim standardima.

„Na izborima 26. aprila neće učestvovati SZS, već samo Vučić i opozicija koju on stvara i koja zarad ličnih interesa stavlja u drugi plan interes države. Mi smo spremni na žrtvu, odričemo se poslaničkih i odborničkih mandata i novca iz budžeta. Svako ko od građana bude izašao 26. aprila treba da zna da svoj glas daje Vučiću“, rekao je Aleksić na božićnom koktelu Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku.

On je dodao da će pobeda SNS na izborima biti „Pirova pobeda“ koja će se „raspršiti u vazduhu“.

„Ta vlada neće imati legitimitet. Mi ćemo sutradan tražiti nove izbore, ali pod drugačjim okolnostima, da se dogovorimo o minimumu izbornih uslova, da nemamo brutalnu krađu. Moramo imati elementarnu medijsku slobodu, da nemamo kapilarne glasove, ucene, pretnje, džipove, deljenje ulja, brašna“, rekao je Aleksić.

On je dodao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon izbora morati da potpiše pravno obavezujući dokument o priznavanju Kosova „da bi mu međunarodna zajednica priznala rezultate izbora“.

Aleksić je ocenio da se aktuelni režim „bliži kraju“.

„Oni svakoga dana imaju sukobe između njih jer je to jedna kriminalna zajednica koja mafijaški upravlja u zemlji i sada je došao trenutak kada treba da se razračunavaju unutar svoje partije. Očekujem nove afere, jer ono što su oni radili Srbiji poslednjih osam godina je nezamislivo. Oni su državu privatizovali, podredili su sve svojim ličnim interesima“, rekao je Aleksić.

On je ocenio da su Srpska pravoslavna crkva i srpski narod u Crnoj Gori „na velikom udaru“ crnogorskog režima, a da je srpska vlast ćutala o tome.

„Srpska država i srpska vlast ćutala je skoro deset dana na sva dešavanja u vezi sa spornim zakonom u Crnoj Gori. Ćutali su zato što nisu želeli da naljute svoje partnere, da ne uvrede (predsednika Crne Gore Mila) Đukanovića, da Beba Popović, koji je medijator između njih, ne bude označen za to“, rekao je Aleksić.

On je dodao da je srpska vlast ćutala na dešavanja u Crnoj Gori sve dok im istraživanja u Srbiji nisu pokazala da građani Srbije nisu spremni da ćute i da su spremni da „svoju braću“ u Crnoj Gori brane.

“ To je pokazatelj koliko država misli o Srbiji i srpskom narodu. Njima je sve predstava i sve im je igra Vučića, Mila i Bebe. Njih ne zanima kako će se to odraziti na naš narod. Imamo problem sa jednom državom koja ponižava građane Srbije svaki dan, koja vređa našu inteligenciju, i koja smatra da ne treba da odgovara za bilo šta“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari