Moguće povlačenje ostavke predsednika opštine Knić 1Foto: Knić.rs

U opštini Knić, tokom dana je najozbiljniije, saznaje naš list, razmatrana mogućnost da predsednik te šumadijske opštine Miroslav Nikolić, koji je u sredu, 15. maja, podneo pisanu ostavku na tu funkciju, povuče datu ostavku.

Podnetu ostavku, Nikolić je, prema ranijoj najavi, odbornicima Skupštine opštine Knić trebalo zvanično da obrazloži na sednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 23. maj.

-Još razmišljam, konsultujem se sa saradnicima i tokom popodneva, do 17 ili 18 časova, doneću odluku, upravo nam je rekao Miroslav Nikolić, odgovarajući na pitanje “da li je tačno da je povukao ostavku na funkciju predsednika opštine Knić?” Istakao je, pritom, da ga opterećuje i to što se, kako je rekao, toliko lošeg, u poslednje vreme, obrušilo na njegovu porodicu i njega.

Nikolić, koji je kadar Srpske napredne stranke, našem listu je 15. maja potvrdio da je toga dana podneo opstavku na mesto predsednika opštine Knić. Ostavku je podneo “ iz ličnih razloga“, pošto je, kako je kazao, svojevremeno imao veliku porodičnu tragediju , dok, istovremeno ima i velike poslove u svojoj firmi (“Gruža agrar” – prim. Z.R.), koje je sve teže uskladiti sa obavezama na gradonačelničkoj funkciji.

-Imam u opštini odličan tim, koji čine mladi i obrazovani ljudi, tako da ima ko da me nasledi. Ostajem odbornik Skupštine opštine i nastaviću da učestvujem u radu lokalne samouprave, a time i u realzaciji velikog broja kako započetih, tako i planiranih projekata u Kniću, rekao nam je Nikolić u sredu.

Naš list, međutim, saznaje da je Nikolić ostavku pre tri dana podneo i zbog odluke Agencije za borbu protuiv korupcije da je u sukobu interesa. Agencija je, naime, pre izvesnog vremena ustanovila da je Nikolić u sukobu interesa, zbog toga što je subvencije iz opštinskog budžeta koristio za poslove svoje privatne firme.

Nikolić, pak, tvrdi da je za poslednje dve i po godine protiv njega podneto 30 anonimnih krivičnih prijava, kao i da subvencije jeste koristio u svojoj pivatnoj firmi, ali da je reč o podsticajima koje je opština Knić, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, davala za otvaranje novih radnih mesta. Napominje da su sve procedure prilikom realizacije ovog projekta sprovedene u skladu sa zakonom.

Povodom ostavke knićanskog gradonačelnika oglasio se i predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Kniću Radoje Cvetić, koji je podsetio da je Miroslav Nikolić drugi po redu predsednik opštine Knić iz istog odborničkog saziva SNS , koji je, u roku od tri godine, podneo ostavku na tu funkciju.

 

,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari