Narodna stranka Rakovica: Rukovodstvo opštine komandovalo napadom na naše aktiviste 1Foto:Narodna stranka

Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Rakovici Nikola Suknjaić ocenio je da je današnji incident na Vidikovačkoj pijaci dokaz da, „ne samo što nema fer uslova za izbore“, već da „gotovo nema uslova“ za slobodno političko delovanje.

Na pijaci u beogradskom naselju Vidikovac došlo je do incidenta kada su se sukobili aktivisti Srpske napredne stranke (SzS) i Stranke slobode i pravde (SSP).

Beogradski odbor SNS optužio je aktiviste SSP, predvodjene funkcionerom te stranke Markom Bastaćem, da su cepali i otimali stranački materijal članovima i funkcionerima SNS-a na Vidikovačkoj pijaci.

SSP je, s druge strane, saopštila da su zapravo naprednjaci pokušali da spreče podelu njihovog propagandnog materijala.

„Jurišnicima SNS-a na Vidikovačkoj pijaci komandovali su predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, njegovi pomoćnici Bojan Bogdanović i Mirjana Guteša kao i većnici Tomislav Pantelić, Darko Ignjatović i Nebojša Ivanović. Umesto da urade nešto u korist gradjana koji ih plaćaju, oni se obračunavaju sa opozicijom, jer ništa drugo ni ne znaju da rade, baš kao i njihov gazda (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić“, naveo je Suknjaić.

Istakao je da u uslovima, koji po odnosu vlasti prema opoziciji, kako je kazao, podsećaju na Nemačku i Italiju tridesetih godina 20. veka, nema govora o učestvovanju na izborima i da je bojkot jedini mogući put da se stane na put „naprednjačkom ludilu i bahatosti“.

Dodao je da „nije normalno da se horde naprednjaka odmah stvore“ gde god se pojave aktivisti Narodne stranke i Saveza za Srbiju, i da ih, kako je rekao, „opkole i prate u stopu“ i onemogućavaju gradjane da im pridju.

„Borimo se i izborićemo se za normalan sistem u kojem neće biti popisivanja gradjana i kopiranih biračkih spiskova i za sistem u kojem radnici u javnom sektoru neće biti ucenjeni i pod pretnjom otkazom naterani da budu poslušnici i vojnici partije. Izborićemo se za sistem u kojem će svako moći da kaže šta misli i da slobodno iskaže svoju volju na slobodnim izborima“, zaključio je Suknjaić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari