Narodna stranka: Srbija godišnjicu ubistva Đinđića dočekuje u novom mraku 1Foto:N1

Narodna stranka ocenila je danas da Srbija 15. godišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera od Drugog svetskog rata Zorana Đinđića dočekuje u novom mraku, jer je na sceni ista vlast koja se oduvek borila, ne samo protiv njega, već protiv ideje slobodne, demokratske, razvijene i obrazovane Srbije.

Za tu vlast je volja naroda i odbrana izborne pobede 5. oktobra 2000. godine bila puč, državne institucije nešto što bi trebalo iskoristiti za sopstvenu korist, a pravo glasa luksuz, koji bi trebalo ograničiti građanima Srbije, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka će negovati uspomenu na Zorana Đinđića, kao primera borbe protiv mraka, borbe za nacionalne interese i borbe za osnovna prava i slobode.

Kao stranci koja baštini i nacionalne i građanske vrednosti, Đinđić će služiti kao jedan od modela da je to moguće, čak i neophodno.

Borba se nastavlja. Nećemo dozvoliti da Đinđićeva žrtva bude uzaludna. Ideja moderne, uspešne, civilizovane, dostojanstvene i ponosne Srbije će pobediti, poručuju iz Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari