Novaković: Vučićev kriminalni režim prerasta u krvavi 1Foto: Narodna stranka

Poslanici grupe Alternativa za Vojvodinu među kojima je bio i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković izbačeni su danas aiz sale Skupštine Vojvodine nakon što su razvili transparent „slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije“ ističući da je u Srbiji „sahranjena demokratija“.

Novaković je istakao da smo svedoci nasilja koje nije više samo verbalno već je prešlo u fizičko, a da „kriminalni režim Aleksandra Vučića prerasta u krvavi“.

„Za razliku od prethodnih izbora na kojima su organizovane kriminalne grupe učestvovale u kampanji SNS-a, u Lučanima je zloupotrebljen državni aparat oličen u Dijani Hrkalović. To znači da ulazimo u završnu fazu diktature u kom su zloupotrebljeni svi institucionalni i vaninstitucionalni mehanizmi i resursi“, rekao je Novaković.

Poslanik SNS-a Milenko Jovanov danas je verbalno napao Novakovića i poručio mu da „danas nosi nalepnicu, a sutra nanogicu“.

Novaković je izjavio da je jasno da “nisu policija i tužilaštvo ti koji hapse, niti je sudstvo ono koje presuđuje. To je samo i isključivo Srpska napredna stranka”.

Protestujući protiv nasilja nad opozicijom i svim građanima Srbije, poslanici su ranije najavili da neće učestvovali u radu Skupštine povodom glasanja o budžetu Vojvodine za 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari