Obradović: Vlada da smanji akcize na gorivo u roku od sedam dana 1

Srpski pokret Dveri očekuje da će Vlada Srbije u narednih sedam dana doneti odluku o smanjenju akciza na gorivo, izjavio je danas u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović, koji smatra neprimerenom reakciju vlasti na blokade saobraćaja zbog poskupljenja goriva.

Obradović podseća da je  SNS 2011. godine podržavala ulične proteste i protivila se represiji i da Dveri zato pozivaju naprednjake da ne budu licemeri i da, sada kada su na vlasti, poštuju ono što su govorili kada su bili opozicija“, rekao je Obradović.
“Umesto da odgovori na jednostavno pitanje kada će smanjiti akcize na cenu goriva, vlast odgovora time što maltretira sopstvene građane, hapsi, daje prekršajne prijave, kažnjava i optužuje opoziciju za nekakvo nasilje, a zapravo je pitanje svih pitanja kada će biti smanjena akciza na cenu goriva u Srbiji”, navero je Obradović i dodao da protesti građana zbog cena goriva imaju efekta i pozdravio najavu Vlade da će ministar finansija razmotriti smanjenje akciza.
Poručio je Vladi da treba više da se bavi svojim poslom, a manje opozicijom.
„Ovim putem ih pozivamo da do sledeće srede stvarno smanje cene goriva bez obzira na stav MMF-a i da u međuvremenu ne vrše represiju nad građanima koji protestuju“, rekao je Obradović.
On je pročitao nekoliko saopštenja SNS iz 2011. godine u kojima su oni podržavali tadašnje proteste radnika, seljaka i malinara i pozivali vlast da ne vrši represiju, ne šalje i ne zloupotrebljava policiju i ne koristi režimske medije za manipulaciju.
„Mi sad pozivamo SNS da posluša svoje sopstvene savete i saopštenja, ako nisu licemeri“, rekao je predsednik Dveri i dodao da je SNS pre 7 godina govorio protiv svega onoga što danas oni rade kada su na vlasti.
„Naravno da ćemo kao odgovorna politička stranka reagovati ako Vlada za sedam dana ne smanji akcize.“ – rekao je Obradović.

 

Message ListingPrevious MessageNext Message

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari