Pajtić: Pobunite se članovi DS 1Foto: Twitter / DS

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić objavio je danas na svom fejsbuk nalogu poziv kolegama iz DS, u tekstu naslovljenom “ U susret stranačkim izborima“, da odlože stranačku skupštinu, na kojoj će glasati delegati, i organizuju neposredne izbore za rukovodstvo stranke.

„Dragi prijatelji – i 2016. godine smo organizovali stranačke izbore. Prve neposredne partijske izbore u Srbiji na kojima je svaki član mogao da glasa i donosi odluke ko će ga predstavljati u narednom periodu“, podsetio je Pajtić.

„Kako je moguće da smo se ponovo našli u situaciji da delegati biraju rukovodstvo stranke, a kriterijum za izbor delegata je broj uplaćenih članarina, pa Smederevska Palanka ima, primera radi, 1.800 uplaćenih članarina, a Novi Sad 160“, upitao je Pajtić.

„Znam da će ukoliko ovako budu organizovani izbori, to biti poslednji izbori u DS. Stranka koja ima ovako malu podršku mora biti odvažna. Mora u sebi pronalaziti ono najbolje. Mora pokazati da je naučila nešto iz svojih grešaka. Greške ne sme ponavljati“, predočio je on.

„Prijatelji dragi, odložite stranačku skupštinu. Organizujte neposredne izbore. Ne dajte da nas ljudi koji nas podržavaju prezru, a oni što bi nas mogli podržati – zauvek otpišu. Nikakva se šteta neće dogoditi ako se farsa odloži, a neposredni izbori održe dve – tri nedelje kasnije“, smatra Pajtić.

On je dodao da bi odlaganje izbora zaštitilo stranku još jednog velikog skandala – bojkota većine vojvođanskih odbora, koji neće da se pomire sa tim da se predsednik pokrajinske organizacije bira na Izbornoj skupštini u Beogradu.

„Taj bojkot je izvestan, kao što je izvestan i nestanak DS u APV ako se bude tvrdoglavo insistiralo na ovim i ovakvim izborima“, upozorio je Pajtić.

„Zbog svega ovoga, dragi članovi DS, pobunite se, jer odakle nam pravo da tražimo slobodne demokratske izbore u Srbiji, ako ne možemo da ih obezbedimo u sopstvenoj kući“, navodi se u pismu Pajtića koje je potpisao sa „Bojan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari