Rakić uklonio iz kancelarije za zvanične sastanke zastavu Kosova 1Foto: srpskalista.net

Zamenik kosovskog premijera i ministar administracije i lokalne samouprave Goran Rakić uklonio je iz kancelarije za zvanične sastanke zastavu Kosova, čime je prekršio zakon, objavio je Zeri.

Rakić je prvih dana kada je preuzeo ministarstvo uklonio kosovsku zastavu, koju je na zvaničnim sastancima koristila njegova prethodnica Emilja Redžepi.

Na sastancima koje je Rakić imao sa ambasadorom SAD Filipom Kosnetom i predstavnicom EU na Kosovu Natalijom Apostolovom, na fotografijama koje su poslate iz njegovog kabineta nije primećen nijedan simbol države Kosovo, prenosi Kosovo onlajn.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Rakić uklonio iz kancelarije za zvanične sastanke zastavu Kosova”

 1. G. Rakic kao ministar u vladi Kosova dobija mesecnu platu od 2.000-3.000 evra od Pristine a ne Beograda. Ovo bi neko nazvao glupiranjem a ne patriotizmom.

  • Nisu tolike plate kao što pišeš, ali, ne samo ministri već deset poslanika u parlamentu, savetnici i državni sekretari primaju platu Kosova*, takođe gradonačelnici, funkcioneri i ćlanovi lokalne samouprave u 10 srpskih opština su na budžetu Kosova*, svi Srbi što rade u Sudstvu i policiji takođe su na budžetu. Preko 60.000 Srba prima penziju kosovskog PIO fonda. Država Srbija plaća, plate uvećane za 50% Zdravstvu, Prosveti i isturenim organima MUP, Sudstva i lokalne samouprave.
   Sve u svemu skoro svi punoletni Srbi na KiM su na neki način zbrinuti.
   I, da, izlaskom na izbore Srpska Lista je inksdirala ogromne pare.
   Da li je „Bojkot“ srpske opozicije i potpuno odstranjivanje iz državne i lokalne samouprave i sam tim nepristupanju državnim fondovima znači potpisivanje sopstvene smrtne kazne.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.