Rakić: Borimo se za mir i razum, nisam siguran da razuma ima na suprotnoj strani 1Goran Rkić Foto: Srpska lista

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su tenzije na severu Kosova i dalje prisutne među građanima i da je zbog kompleksnosti situacije formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu.

Rakić, koji se uključio u emisiju „Hit tvit“ na TV Pink rekao je da je na barikadi u Rudaru mirno, ali i da je veći broj građana koji pristižu na barikadu, prenosi Kosovo online.

„Nakon današnjih izjava Kurtija on je samo zapalio požar i uplašio naše naše građane koji ne žele da nasedaju na njegove provokacije.Mi želimo mir i ništa drugo, da sačuvamo svoje porodice. Priština sporovodii razne akcije kako bi izazvala tenzije“, rekao je Rakić.

Rakić je pozvao građane da budu mirni ali i budni, i da ne nasedaju na provokacije, jer je, kako je dodao cilj Prištine da izazove reakciju Srba da bi ih okrivili da su „rušilački i remetilački faktor“.

On je takođe pozvao građane da se odnose sa poštovanjem prema Kforu i Euleksu, jer je njihovu prisustvo u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN.

„Molim građane da izađu u susret Kforu i Euleksu ukoliko im je potrebna naša pomoć. Ovde je veliki strah da neko ne izazove incidente i da nas posle optuži. Mi smo oprdeljnei za mir i ovde se branimo, jer želimo da ostanemo, i borimo se za mir i razum, a nisam siguran da razuma ima i suprotna strana u Prištini“, kazao je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari