Selaković: Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Srbija je čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje u svim oblastima, saopštio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković tokom razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

„Selaković je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou, izrazivši očekivanje da će se u skorije vreme realizovati poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji. Sagovornici su razgovarali i o predstojećoj poseti ministra Selakovića Ruskoj Federaciji“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Posebnu zahvalnost je, kako Ministarstvo navodi, Selaković izrazio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima naše strane da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim i diplomatskim sredstvima, posredstvom dijaloga.

Na sastanku je naglašena i važnost obostrane podrške u međunarodnim organizacijama.

„Srbija izuzetan značaj pridaje strateškom partnerstvu s Ruskom Federacijom i unapređenju sveukupnih odnosa, rekao je Selaković naznačujući da je Rusija i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije“, navedeno je.

Takođe, Selaković je posebno naglasio zahvalnost Ruskoj Federaciji na naporima koje je uložila da ruska vakcina Sputnjik V bude dostupna i građanima Srbije, kako na bazi isporuka iz Rusije, tako i na osnovu postignutih dogovora o budućoj zajedničkoj proizvodnji vakcine u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari