Specijalno tužilaštvo Kosova pokrenulo istraga protiv bivšeg ministra Ivana Teodosijevića 1Ilustracija Foto: FreeImages / Jason Morrison

Specijalno tužilaštvo Kosova pokrenulo je istragu protiv nedavno smenjenog ministra administracije lokalne samouprave iz redova Srpske liste Ivana Todosijevića, potvrdio je portparol Specijalnog tužilaštva Ekrem Ljutfiju.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je u utorak doneo odluku o smeni Teodosijevića zbog, kako je obrazložio, govora mržnje, nakon podsećanja medija na njegovu izjavu povodom obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja u Zvečanu.

„Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovu i Metohiju“, izjava je Todosijevića zbog koje je smenjen.

Vlada Kosova je juče zatražila od Ministarstva pravde da izradi „nacrt zakona o kažnjavanju poricanja zločina Srbije tokom nedavnog rata na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari