Srpska desnica: Raskrinkane neistine antisrpskih plaćenika "1 od 5 mučenika" 1Miša Vacić Foto: Medija centar

Povodom teksta „1 od 5 miliona: SNS planira da na mala vrata da Miši Vaciću lokalnu vlast širom Srbije“, saopštenjem je reagovala Srpska desnica koji prenosimo u celosti.

Povodom neistinitih navoda od 25.maja 2020.godine koje su preneli mediji u Srbiji pod krajnje sugestivnim naslovom „Nova Vučićeva podvala – da se Srpska desnica uvede u vlast”, plasiranih prenoseći saopštenje od strane ekstremističke organizacije na čijem se čelu nalaze osobe koje su u srpskom narodu poznate po nasilnim demontracijama i upadu u RTS, ali i po antisrpskoj i antinarodnoj propagandi, čiji predvodnici su promoteri lažne nezavisnosti Kosova i stipendisti NVO, Srpska Desnica zahteva, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, da svi mediji, bez izuzetaka, koji su preneli ove lažne informacije, bez odlaganja i u celosti objave ovaj demanti.

Naime, u spornoj objavi navedeno je sledeće:

– da se Vaciću da lokalna vlast u 48 gradova i opština širom Srbije i da je za to SNS „upregla svoju mašineriju“ kako bi Vaciću isporučila skoro 60.000 potpisa za kandidovanje izbornih lista, a potom i glasova.

Srpska Desnica je u proteklom periodu, javno i transparentno putem društvenih mreža pozivala narod Srbije da svojim potpisom obezbede podršku za učešće na lokalnim izborima. Za svaki grad je pojedinačno objavljeno vreme i lokacija gde je mogla da se da podrška Srpskoj Desnici, svaki termin je najavljivan za šta postoje objave na društvenim mrežama, te smatramo da ovakvi navodi i neistine, ne samo da vređaju više od 2000 kandidata Srpske Desnice, sve članove, već sve građane koje su svojim potpisom dali podršku našoj borbi za Srpsku stvar.

Ističemo da je Srpska Desnica opoziciona organizacija, koja je samostalno već učestvovala na izborima u Medveđi prošle godine, i gde potom nismo deo vlasti postali, već ljuta opozicija, kada se takođe lažno spekulisalo oko uspeha (6,52%) koji je postignut. Glas običnog naroda je bio jači od svih nevladinih organizacija i proNATO partija koje su derivati izdajničkog žutog režima. Ti isti, sada pokušavaju da svoj neuspeh prikriju plasiranjem dezinformacija i falsifikovanjem fotografija na kojima se navodno nalazi spisak odbora u kojima Srpska Desnica učestvuje na izborima.

Ovakve jeftine podvale nismo očekivali od onih koji se javnosti predstavljaju kao magovi marketinga, no očigledno da je nestalo ideja, a verovatno su i resursi potršeni te pribegavaju deplasiranim metodama. Uvažena gospodo, Srpska Desnica svoju evidenciju vodi u skladu da kompjuterskom revolucijom (da, sve nam je digitalizovano i imamo spiskove u kojima vodimo evidenciju), tako da vas najlepše molimo da svoje biračko telo pokažete na predstojećim izborima, time što ćete u istim učestvovati. Razume se ako skupite potpise.

Mi svoje predizborne aktivosti nastavljamo. I pozivamo medije i sve građane da slobodno dođu, i svojim prisustvom potvrde regularnost sakupljanja potpisa. Do sad su uvek bila otvorena vrata naših odbora za sve medije, te nema potrebe za neprimerenim lažima. Dođite i sami pitajte potpisnike da li su SNS, 1 od 5 miliona koje NATO plaća ili treća strana, tj. Srpska Desnica. Ni režim, ni NATO prozapadna opozicija.

Dobrodošli!

Potpise u narednim danima skupljamo:

– Lozinca – 27.maj, od 09 do 17 č, u prostorijama odbora ul.Karađorđeva 15
– Velika Plana – 27.maj, od 11 do 19 č, u prostorijama Gradske kuće (stari SUP)
– Novi Beograd – 27.maj, od 11 do 19 č, blok 45, ul. Jurija Gararina 219
– Novi Beograd – 28.maj, od 09 do 17 č, blok 28A, ul.Bulevar Milutina Milankovića broj 120B, lokal 19/47
– Kruševac – 26.maj, od 10 do 19 č, Gazimestanski trg 12
– Kruševac – 27.maj, od 10 do 19 č, MZ „Nada Marković“ pored OŠ „Dositej Obradović“ u Lazarici ul.Antona Podrušića
– Niš – Opština Medijana, 27. i 28. maj od 12do 20 č u Mesnoj Kancelariji „Božidara Adžije“,ul.Bulevar Nemanjića broj 26.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari