Stefanović: Svi znaju na šta se misli kada se kaže "cev u glavu" 1Foto: BETAPHOTO/ EMIL VAS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kometarisao je danas tvit zbog kojeg je saslušana sociološkinja Vesna Pešić i rekao da „svi znaju na šta se misli“ kada se kaže „cev u glavu“.

„Oni našoj deci šalju poruku da je to sve normalno. Jedni bi da prave logore, drugi cev u glavu, treći uperuju snajper u predsednika, četvrti bi da mu pobiju porodicu“, rekao je Stefanović u jutarnjem programu televizije Pink.

Ministar policije ocenio je taj tvit „klasičnom pretnjom“, tvrdeći kako u Srbiji „svako može da piše šta hoće“ i naveo da će u takvim slučajevima tužilaštvo pozvati aktere da daju izjavu.

Stefanović je rekao da jeVesna Pešić na razgovoru bila 13 minuta, a da su od toga „oni pravili feštu“.

On je rekao da se ne sme praviti društvo u kojem će se promovisati kampanja laži, tvrdeći da opozicija fabrikuje vesti i da je u Srbiji redefinisan termin „fejk njuz“.

Stefanović je govorio i o borbi protiv kriminala i poručio kako pravoduđe treba da bude nemilosrdno prema kriminalcima poput Filipa Koraća.

On je dodao i da je u Srbiji prošle godine bilo šest ubistava povezanih sa kriminalom, dok je Stokholmu samo prošle nedelje bilo pet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari