Tači: Narednih dana biće donete važne odluke 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je da će narednih dana i nedelja biti donete važne odluke u državnom interesu, čime će se ojačati partnerstvo sa međunarodnim saveznicima.

On je na svom Fejsbuku naveo da su sve institucije posvećene ostvarivanju državnih ciljeva i istakao da dijalog i eventualni mirovni sporazum sa Srbijom samo ubrzavaju članstvo u Evropskoj uniji, NATO i Ujedinjenim nacijama, prenosi RTK2.

„U narednim danima i nedeljama institucije Kosova će preduzeti akcije i odluke u državnom interesu i ojačati partnerstvo sa međunarodnim saveznicima“, naveo je Tači. Dodaje da su sve državne institucije „u službi zaštite, unapređenja i ostvarivanja strateških državnih ciljeva“.“Dijalog i eventualni mirovni sporazum samo ubrzavaju realizaciju naših ciljeva – članstva u EU, NATO i UN. Ti ciljevi su ostvarivi sve dok su pozicija, opozicija i civilno društvo ujedinjeni, dok govorimo snažno jednim glasaom i dok imamo podršku naših međunarodnih saveznika, odnosno američku podršku“, napisao je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari