Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Nišu da treba da se ide ka ukidanju duplih funkcija i da je to njegov politički stav.

On je, međutim, istakao da nije realan strah da će nam zbog duplih funkcija EU ukinuti bezvizni režim i da time ne treba plašiti građane.

– Nema dileme da treba da idemo prema tome da nema duplih funkcija, ali s druge strane, ne možemo sve odluke doneti u ovom vremenu, već je potrebno stvoriti realne mogućnosti za donošenje takvih odluka – rekao Tadić novinarima prilikom obilaska fabrike „Jumis“ u Nišu.

    Tadić je istakao da je Srbija dobila podršku evropskih institucija za ukidanje duplih funkcija u najskorijem vremenu, odnosno do kraja mandata svih postojećih lokalnih administracija i pokrajinskog i republičkog parlamenta.

– Prema tom cilju treba ići i to je jedna od pretpostavki u borbi protiv korupcije – zaključio je Tadić.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić izjavio je ranije da bi zbog prava na duple fotelje, koje je ozakonila republička Skupština, građani Srbije mogli da izgube pravo na beli šengen.

On je najavio da će Agencija početkom septembra predati Ustavnom sudu Srbije na ocenu ustavnosti izmene Zakona o ovoj Agenciji kojim je ozakonjeno obavljanje više javnih funkcija i tražiti od međunarodnih organizacija da reaguju povodom kršenja Ustava.






Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari