Trgovinska razmena sa Nemačkom prelazi pet milijardi evra 1Foto: Tviter/Predsednikrs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na sastanku sa predsednikom vlade nemačke pokrajine Donja Saksonija Štefanom Vajlom, predstavio ekonomske reforme i investicione potencijale Srbije, naglasivši da je u proteklih nekoliko godina Srbija radila intenzivno na poboljšanju investicione klime.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o poboljšanju saradnje i trgovinske razmene, za koju su istakli da je u protekle tri godine bila dobra, ali da postoji prostor za unapređenje, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

„Nemački investitori su veoma zadovoljni poslovnom klimom i uslovima poslovanja u Srbiji. Kontinental, jedna od najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, dolazi upravo iz Donje Saksonije“, smatra Vučić. Ove godine trgovinska razmena sa Nemačkom preći će pet milijardi evra, što Nemačku čini našim najozbiljnijim partnerom“, istakao je Vučić i pozvao premijera Vajla do poseti Srbiju.

Vajl je ocenio da je imidž Srbije u Nemačkoj veoma dobar. „Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu. Napredak na evropskom putu je očigledan“, istakao je Vajl. On je izrazio očekivanje da će na privrednom sajmu u Hanoveru, jednom od najznačajnijih u Nemačkoj, učestvovati veći broj privrednika iz Srbije.

U saopštenju pres službe predsednika Srbije se navodi da se u pokrajini Donja Saksonija nalazi sedište nemačkog proizvođača automobila Folksvagen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari