Masters u Majamiju "priziva" Đokovića 1 EPA-EFE/JASON SZENES

Direktor turnira, Džejms Blejk, ne slaže sa sa Novakovim stavovima u vezi vakcinacije, ali se nada da će biti moguće da najbolji teniser sveta dođe na Floridu.

„Sve što nam je sada potrebno je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković. Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da nosi deo krivice, kao i Tenis Australia i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac“, tako stvari vidi prvi čovek ovog turnira kategorije 1.000 (bodova).

Ukoliko do marta ne primi neko od raspoloživih cepiva protiv korona virusa, a uslovi za ulazak u Sjedinjene Američke Države ostanu nepromenjeni, prvi reket sveta ne bi mogao u SAD. Međutim…

„Njegov status da ne bude vakcinisan nije bio problem prošle godine. Niko nije pravio pometnju kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izgubio u finalu US Opena. Ali kada su se pooštrile granice nacionalnih država, naišao je na probleme“, istakao je Blejk, izrazivši nadu da će osvajač 20 grend slema ipak osvanuti na listi učesnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari