Foto FoNet

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Bauman je poslao pismo Nemačkoj i Finskoj i zatražio da se izjasne oko domaćinstva turnira. Kako tako nešto može da se organizuje za četiri dana? Da sam na mestu Đanija Petrućija (predsednik KS Italije prim. aut) rekao bih da je turnir u Torinu nedodirljiv jer je potpisan ugovor. Ako hoće da ga raskinu, onda bih ih tužio sudu – smatra prvi čovek Evrolige.

Bertomeu je ubeđen da je FIBA povukla brutalan potez suspenzijom 14 reprezentacija sa narednog Evropskog prvenstva i pretnjom da će izbaciti Španiju i Litvaniju sa Olimpijskih igara u Riju, odnosno oduzeti organizaciju kvalifikacionog turnira za OI Italiji i Srbiji.

– Krivica nije moja. Poenta je da je pre samo 15 dana situacija bila različita, ali je FIBA shvatila da neće nadmašiti ni Evrokup i reagovala na preteran način, čak bih rekao i brutalan. Pitam se kako će FIBA sada da se pojavi pred Španijom i Litvanijom, koje su izborile plasman na Olimpijske igre, i da im saopšti da ne idu u Rio. Dva puta smo pisali FIBA kako bismo organizovali sastanak, ali nismo dobili odgovor. Velika je greška ako neće da razgovaraju sa nama. Mislim da ćemo ipak pobediti na kraju, na ovaj ili onaj način – ubeđen je Bertomeu.