BOGDANOVIĆ: Uprkos porazu od Huventuda (74:83) košarkaši Partizana još uvek imaju realne šanse da dočekaju proleće u Evropi. Pobeda koju su izgubili u poslednjim minutima meča mogla je crno-belima da priušti lagane izlete u Zagreb i Atinu, ovako sa skorom 4-6 moraju da razmišljaju i o jednom trijumfu na strani.

BOGDANOVIĆ: Uprkos porazu od Huventuda (74:83) košarkaši Partizana još uvek imaju realne šanse da dočekaju proleće u Evropi. Pobeda koju su izgubili u poslednjim minutima meča mogla je crno-belima da priušti lagane izlete u Zagreb i Atinu, ovako sa skorom 4-6 moraju da razmišljaju i o jednom trijumfu na strani. Trener državnog šampiona Duško Vujošević je krivicu za poraz preuzeo na ceo tim, a igrači su bili svesni da igra protiv odlične odbrane španske ekipe nije bila na nivou nekih prethodnih mečeva.
– Poraz nam je teško pao, pogotovo što je presudna bila poslednja četvrtina. Njihova odbrana je bila odlična, a nama je na kraju popustila koncentracija. Još ima da se igra, tako da imamo prilike da obezbedimo mesto među 16 – kaže Luka Bogdanović.
Najbolji pojedinac u redovima crno-belih Vontigo Kamings (21 poen) je nakon meča svu odgovornost za poraz preuzeo na sebe.
– Ja sam kriv. Izgubio sam ključnu loptu u ključnom momentu utakmice. U velikim međunarodnim mečevima to ne bi smelo da se dešava – rekao je Kamings.
Prva naredna šansa da se obezbedi mesto među najboljima je sledećeg četvrtka kada Partizan gostuje Ciboni. Kako je teško poverovati da bi crno-beli uspeli da savladaju jedini neporaženi tim Evrolige Panatinaikos i to na njihovom terenu, ta jedna pobeda u gostima koja vodi dalje (uz naravno obavezne trijumfe nad Olimpijom i Unikahom) mogla bi da se potraži u Zagrebu.

Rezultati

GRUPA A: Taukeramika – Reinenerdži 97:68. SINOĆ: Le Man – Efespilsen, Prokom Trefl – Olimpijakos, Klimamio – Dinamo.

GRUPA B: Partizan – Huventud 74:83, Panatinaikos – Olimpija 83:74. SINOĆ: Lotomatika – Makabi, Unikaha – Cibona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari