Božović: U ovoj ligi smo najbolji 1Foto: Starsport

Na poslednjem od tri vezana gostovanja u finišu kalendarske fudbalske sezone u Srbiji aktuelni šampion Crvena zvezda ide u Gornji Milanovac, gde će u meču 17. kola Superlige probati da vrati milo za drago domaćem Metalcu.

Odnosno  da mu se revanšira za podelu bodovnog plena na istom mestu u prošlom prvenstvu.

– Naši motivi i ambicije su uvek isti, bez obzira na iskustva s određenim rivalom. Tako će biti i protiv motivisanog Metalca. Očekujem tešku borbu, a nadam se našoj pobedi. Stalno ponavljam da će se glavna borba za titulu voditi na proleće, ali ne poričem da bilo bi dobro da pre tog polovljenja bodova zadržimo sadašnju prednost u odnosu na naše pratioce ili je još više uvećamo – misli Zvezdin trener Miodrag Božović posle teško izvojevanih minimalnih 0:1 na terenu Napretka i Borca.

– Ne znam šta još treba da uradimo da biste bili zadovoljni?! Uvek može bolje, ali u ovoj ligi Zvezda igra najbolje. Hoću reći sasvim solidno. Da igramo baš dobro onda bismo verovatno bili u kosmosu – crnogorskom stručnjaku nije se svidela primedba na padajući kvalitet partija crveno-belih.

Vojvodina je izraziti favorit protiv Bačke, a osim razlike u kvalitetu ekipi trenera Nenada Lalatovića na ruku ide i dobra forma “lala”, odnosno očajan skor novajlije u SL, koji je u poslednjih pet kola od mogućih 15 uzeo samo jedan bod. U malom beogradskom derbiju, Rad na dočekuje Voždovac, i to nakon što su “građevinari” vezali tri utakmice bez pobede, a “zmajevi” u Subotici prekinuli niz od pet poraza.

Inače ih na tabeli dele samo dve pozicije i dva boda, u korist tima sa Banjice. I meč u Novom Pazaru će doneti prekid jedne serije. Ili domaćinove, jer ekipa iz grada na Jošanici već 450 minuta ne zna za trijumf, ili Javorove, čiji igrači za isto to vreme nisu nijednom ostali praznih šaka. U jeku glasina o skorijim smenama u upravi niškog kluba, Radnički će ugostiti Spartak, što će biti okršaj dva tima iz sredine tabele. Najzad, Radnik i njegov novi trener Milorad Kosanović u Surdulici planiraju da pokažu zube sve boljem Čukaričkom, dok će Mladost u Lučanima gledati da produži rezultatsku agoniju Borca i zadrži visok plasman u SL.

Raspored 17. kola

petak
Partizan – Napredak
subota
Mladost – Borac 13
Novi Pazar – Javor 13
OFK Bačka – Vojvodina 13
Radnički Niš – Spartak 13
Radnik – Čukarički 13
Voždovac – Rad 13
Metalac – Crvena zvezda 15
Tabela: Crvena zvezda 41 bod, Partizan 35, Vojvodina 35, Napredak 31, Mladost 28, Radnički 27, Spartak 22, Metalac 20, Javor 20, Rad 19, Voždovac 17, Čukarički 16, Radnik 15, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac 8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari