Da bude treća sreća 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće večeras od 20 časova Makabi u 12. kolu Evrolige.

Duel srpskog i izraelskog predstavnika odigraće se u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ u kojoj su crveno-beli poraženi na prethodne dve utakmice u ovom takmičenju. Prokockana prednost u prvom kolu protiv Darušafake i nedavni izgubljeni meč protiv Žalgirisa u nekadašnjem „Pioniru“, prema rečima trenera Dejana Radonjića, mobilisaće sve u redovima srpskog prvaka da konačno prekinu lošu seriju i dođu do pete pobede u Evroligi.

Gosti su posle pet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima pali u formi, ali se i dalje nalaze na visokom osmom mestu koje vodi u drugi krug. Trener crveno-belih Dejan Radonjić u najavi meča istakao je osoben stil igre koje gaji „Ponos Izraela“ uz naglasak na velike promene u njihovom sastavu u odnosu na ranije.

– Makabi je bio vrlo aktivan tokom prelaznog roka zbog slabijih rezultata koji je postigao prošle godine. U skladu sa renomeom bivšeg prvaka Evrope, nisu štedeli novac za pojačanja. Imaju kvalitet na svim pozicijama, svesni smo da će biti vrlo teško, iako smo igrali protiv tih igrača ovih sezona. Makabi igra često atipično, sa četiri ili čak i pet spoljnih igrača uz specifičnu odbranu – započeo je analizu večerašnjeg protivnika crnogorski stručnjak.

Radonjić je posebno naglasio Makabijevu igru u gostima ove sezone.

– Iako su kod kuće slavili protiv Fenerbahčea, treba istaći njihovu izvanrednu igru na strani. Tri pobede, jedan poraz posle produžetka i jedan na dva razlike, a savladati Olimpijakos u Atini to može samo vrlo kvalitetna ekipa. Teško da su od ovoga mogli bolje – izjavio je Radonjić.

Trener crveno-belih je osvrćući se na negativnu seriju kluba sa Malog Kalemegdana u hali gde će se večeras boriti za peti evroligaški trijumf, uputio poziv ključnom faktoru kada je reč o mečevima u „Pioniru“.

– Želim da možemo da pariramo u reketu pored svih problema, sportski je verovati u to u realnim mogućnostima. Daćemo sve od sebe da konačno pobedimo u „Pioniru“ ove sezone u Evroligi. Treba nam dobar ambijent kao uvek, da uz pomoć sjajnih navijača pređemo mogućih 100 odsto za sve što je potrebno protiv tima kao što je Makabi – naveo je strateg Zvezde.

Neizostavni deo najave meča bila su i pitanja o nekadašnjim prvotimcima crveno-belih koji sada nose dres Makabija. Pre svega, o nemačkom centru Majku Cirbesu koji je prethodne dve sezone bio jedan od zapaženijih u Radonjićevom timu.

– Cirbes je igrač koji je nama dao toliko koliko je dao i način na koji je to radio, znamo da će biti teško protiv njega. Ali, rešavanje jednog ili dva igrača protiv ovakvog Makabija ne znači ništa – oprezan je Radonjić.

Mitrović i Simanić van stroja

– Crveno-beli neće večeras moći da računaju na pomoć dvojice košarkaša. Problemi sa povredama su nastavili da muče Luku Mitrovića. Krilni košarkaš ima blažih komplikacija sa listom pa će više iz preventivnih razloga odsustvovati sa terena protiv Makabija. Sa Borišom Simanićem je drugačija situacija. Mladi košarkaš se priključio juniorskoj reprezentaciji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari