Defanzivna perfekcija 1Foto: STARSPORT

Zvezda je dala Olimpiji lažnu nadu da može napraviti iznenađenje u Llubljani samo u prvom poluvremenu.

Međutim defanzivnom perfekcijom u nastavku, dozvolivši domaćinu da ubaci svega 26 poena, ostvarila je ubedljiv trijumf za perfektnih 11/11 pred važan evroligaški duel u petak protiv Žalgirisa u Hali “Aleksandar Nikolić” – 67:85.

Posle “eksperimenta” sa mladim Simanićem kao startnom četvorkom nakon povrede kapitena Mitrovića, trener Radonjić je u prestonici Slovenije atletski snažnog Dangubića pomerio na poziciju krilnog centra, obavezavši ga tako da dostojno zameni svog najboljeg prijatelja u timu. Olimpija je već u ranoj fazi meča zonskom i kombinovanom odbranom, “provocirajući” šuteve Jovića i pomenutog Dangubića, pokušala da uspori igru gostiju i izoluje rivalske centre, s obzirom na veliki kvalitativni deficit na petici. Taktički, domaćin je sve do polaska na odmor ubirao plodove dobro pripremljene utakmice, međutim u nastavku je naišao na defanzivni zid crveno-belih koji je sve pokušaje košarkaša Olimpije sveo na svega 26 ubačenih poena.

Domaćinu se pritom rizik iz prvog poluvremena pretvorio u “hendikep” budući da je upravo Jović bio inicijator većine Zvezdinih akcija (15p, 6as) u kojima je cenar Kuzmić predstvljao najsigurniju opciju (20p, 9sk). Sa tri ubačene trojke Zvezdin plej je naterao Olimpiju da promeni vrstu odbrane, odgovorivši na nju tako što je asistencijama potpuno razigrao, osim Kuzmića, i Gudurića (14p, 4as), kao i Simonovića (10p), kojeg su navijači Zvezde ponovo počastili ovacijama. Koketirajući sa razlikom od 20 poena prednosti trener gostiju, u nezanimljivoj poslednjoj četvrtini, šansu je ukazao Simaniću i Dobriću, pokušavši da tako odmori nosioce igre, ujedno ih ubrzavši da se istuširaju i automatski spreme za povratak u Beograd, u koji su stigli u ponedeljak kasno uveče.


Zvezda najbolji sportski brend Srbije

Crvena zvezda je drugu godinu u nizu dobitnik prestižne nagrade „SPORTO“, koja se tradicionalno dodeljuje na „SPORTO“ konferenciji u Portorožu, gde se nagrađuju najveći sportski brendovi u regionu. „KK Crvena zvezda mts je, prema opštem mišljenju, zaslužila ovo laskavo priznanje. Način na koji predstavlja Srbiju igrama na terenu, rezultatima, punim tribinama, ali i imidžom koji gradi brojnim i originalnim promotivnim aktivnostima van parketa doprineli su da se naš klub stavi rame uz rame sa ostalim velikanima – Novakom Đokoviće koji kao veliki navijač Crvene zvezde često dolazi i na utakmice našeg košarkaškog kluba i atletičarkom Ivanom Španović“, saopštila je Zvezda.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari