Đoković predao Alkarazu i zvanje princa na vimbldonskom balu 1Foto: EPA-EFE/AELTC/Thomas Lovelock

Kraljice su se smenjivale, a kralj je nedodirljivo čuvao svoj tron sve dok njegova neosvojiva tvrđava nije pala u ruke neustrašivog mladog princa.

I ovogodišnja vimbldonska bajka je završena tradicionalnim balom, ali u klasičnom smokingu s crnom leptir mašnom nije više blistao Novak Đoković kao triput uzastopce na prethodnim svečanim večerama u čast osvajača nego novi junak Sveengleskog teniskog i kroket kluba na travi. Počast je pripala Špancu Karlosu Aklarazu (20), koji je plenio dečačkim osmehom, a uz njega se sa svojim tetovažama šepurila Čehinja Marketa Vondroušova (24), koja je i na završnoj priredbi najuglednijeg turnira „belog sporta“ pobegla od uglađenog šablona jer je na crnu balsku haljinu obula bele patike. Svevideće oko tabloidnog „Dejli Mejla“ je primetilo da je reket zamenila pivskom flašom kad je s najbližim prijateljima nastavila slavlje u jednom londonskom noćnom klubu.

Đoković predao Alkarazu i zvanje princa na vimbldonskom balu 2
Foto: EPA-EFE/Thomas Lovelock

Svrgnuti šampion Đoković je centralna figura bala bio redom s Nemicom Angelikom Kerber 2018, s Rumunkom Simonom Halep 2019. i s Moskovljankom pod zastavom Kazahstana Jelenom Ribakinom 2022, a pre toga i s Čehinjom Petrom Kvitovom 2011. i 2014. i s američkom legendom Serenom Vilijams 2015. Kad je osvojio trofej 2021, nije pozirao uz Australijanku Ešli Barti jer svečana večera nije priređena zbog virusa korona.

Đoković predao Alkarazu i zvanje princa na vimbldonskom balu 3
Foto: Vimbldon

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari