Hoću da Virtus vratim u Evroligu 1Foto: EPA KOCA SULEJMANOVIC

Nadali su se u Crvenoj zvezdi čudu, međutim Miloš Teodosić odlučio je da posluša savete selektora Aleksandra Đorđevića i Predraga Danilovića, predsednika KSS, da posle neuspešne avanture u LA Klipersima profesionalnu karijeru nastavi u Virtusu iz Bolonje.

Italijanski velikan, koji sa klupe vodi aktuelni selektor Srbije, uspeo je da srpskog pleja ugovorom veže na tri godine za nešto više od pet miliona evra, uz bonuse ukoliko se klub vrati u Evroligu. Popularnog Tea na aerodromu u Bolonji dočekalo je stotinak navijača nekadašnjeg šampiona Evrope, očekujući i nadajući se da je dolazak jednog od najboljih evropskih plejmejkera samo početak stvaranja kvalitetnog tima koji bi prevashodno mogao da se nadmeće sa Milanom u domaćem prvenstvu, a potom i u Evrokupu dođe u poziciju da se bori za evroligašku kartu (od naredne sezone to će biti finalisti).

Teodosić je van takmičarskog ritma praktično poslednjih godinu dana; od februara i definitivnog rastanka sa Klipersima, nije imao klupski angažman. Uprkos ponudama brojnih evroligaša, među kojima je bila i Crvena zvezda, Teo je odlučio da se priključi evropskom velikanu, koji je poslednjih godina to samo po imenu i tradiciji.

– Pregovarali smo od februara, ali me je Virtus ubedio projektom. Razgovarao sam i sa Danilovićem, rekao mi je da je Bolonja sjajna za život. Hoću da vratim Virtus u vrh, verujem da ćemo proslaviti mnoge uspehe. Saša Đorđević je sa mnom razgovarao nekoliko sati, ali mi nije trebalo mnogo da odlučim. Bolonja je grad sa velikom sportskom i košarkaškom istorijom, to je bilo dovoljno za mene – pojasnio je Teo razloge potpisa za Virtus, za koji je uspešno nastupao Predrag Danilović početkom 20. veka.

Klub iz Bolonje u takmičarskoj 2019/20 želi da se uključi u borbu za domaću titulu i da u Evrokupu dogura makar do četvrtfinala. Teodosić će nositi dres sa brojem „44“ uveren da je doneo najbolju moguću odluku.

– Znam i da je cilj povratak u Evroligu, stvaranje nove istorije. Želja mi je da doprinesem tome, cenim organizaciju kluba. Prvo finale F4 koje sam gledao je bilo ono koje je Kinder igrao, sećam se da su dominirali ovde Danilović, Nesterović, Jarić, Đinobili, da ne nabrajam. Ima toliko toga što je ovaj klub ostvario i to mi je motivacija da i ja napravim nešto veliko – podvukao je Teodosić.

Forma prava enigma

U poslednje dve takmičarske godine Miloš Teodosić je veoma malo vremena proveo na terenu. U prvoj sezoni u LA Klipersima, nakon solidnog starta, doživeo je tešku povredu stopala zbog koje se oporavljao do početka takmičarske 2018/19. Naredne je veoma rano ispao iz svih bitnijih kombinacija trenera Doka Rivesa, tako da je već početkom 2019. dobio raskid ugovora. U međuvremenu je postao otac, rešivši da raskrsti sa profesionalnim obavezama do početka priprema sa reprezentacijom Srbije za Svetsko prvenstvo u Kini: “ Koliko sam spreman u ovom trenutku? Dobro pitanje! Radio sam celo leto, spreman sam i nema nikakvih problema sa povredama, čeka me okupljanje reprezentacije Srbije.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari