Isključenje odvelo u poraz 1Foto: STARSPORT

Imali su košarkaši Crvene zvezde rezultatski egal na ulasku u zadnju četvrtinu, ali nisu uspeli da popune šuterske rupe u igri posle pete lične greške najboljeg ovosezonskog strelca srpskog i regionalnog šampiona Marka Simonovića.

Tako im je litvanski šampion naneo šesti poraz u tekućoj Evroligi – 79:88 (16:24, 28:18, 22:24, 13:22) i poravnao se s Beograđanima na tabeli, s jednakim brojem pobeda (4) i izgubljenih utakmica.

Crveno-beli su loše ušli u meč, pa su gosti, ponajviše zahvaljujući raspoloženom trojkašu Arturasu Milaknisu, lako dobili tu deonicu, vodeći u nekim trenucima i s dvocifrenom prednošću. Udarac je uzvraćen u sledećih 10 minuta, a udarna pesnica domaćina bio je tandem Marko Simonović – Milko Bjelica, uz ispomoć Čarlsa Dženkinsa. Treća četvrtina donela je još izjednačeniju borbu na parketu dvorane “Aleksandar Nikolić” i pravu rezultatsku klackalicu, s tim što je posle Simonovićevog četvrtog faula i tehničke greške za prenervoznu reakciju na sudijsku odluku tas polako, ali sigurno počeo da naginje na stranu gostiju.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa pametno je sačekala trenutak za odlučujući nalet, pojačala pritisak u odbrani kada je to bilo najpotrebnije i serijom lakih poena iz igre i iskorišćenih slobodnih bacanja stvorila osetnu razliku u poenima, do kraja ne dozvolivši protivniku da uhvati priključak i još jednom preokrene odnos snaga.

Goste je do važnih bodova predvodio nezadrživi centar Antanas Kavaliauskas, s 20 ubačenih poena i četiri skoka, a ispratili su ga Arturas Milaknis (19) i Edgaras Ulanovas (14), dok je Brok Motum ostao malo ispod dvocifrenog učinka (9). S druge strane, Crvena zvezda je imala samo četiri raspoložena igrača, pošto su Milko Bjelica, Marko Simonović, Nemanja Dangubić i Nejt Volters ubacili 66 od ukupno 79 poena svoje ekipe. Najefikasniji je bio Bjelica (19, uz pet skokova), a za njim Dangubić (16), Simonović (16) i Volters (15). Jedina sreća u nesreći bio je povratnički nastup Luke Mitrovića, ali se u igri oporavljenog kapitena osetilo odsustvo zbog povrede, pa nijednom nije proturio loptu kroz obruč.

Prvu priliku za evroligaški popravni i on i saigrači imaće protiv Fenerbahčea, na gostovanju u sledećem kolu.

Dejan Radonjić: Gosti bolji u skoku

Ovo je bila najteža utakmica u dosadašnjem toku Evrolige. Da smo pobedili, bila bi to najveća pobeda ove sezone. Umor nije razlog što su gosti imali više skokova, jer je i ranije bilo utakmica kada su protivnici bili uspešniji u tom segmentu. Žalgiris je ekipa koja nam ne odgovara po tom pitanju i očekivali smo da bi moglo da se dogodi – kaže Zvezdin trener.

Marko Simonović: Ja sam kriv’]

Imali smo kontrolu i naše igre i utakmice u trećoj četvrtini, a onda sam napravio glupost i doveo ekipu u problem. Jedini sam krivac. Izvinio sam se saigračima za poraz – priznao je reprezentativac Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari