Jokić vodio do "brejka" 1Foto: EPA-EFE/LARRY W.

Imao je San Antonio prednost od 2:1 u pobedama i daleko bolji „momentum“ u poređenju sa Nagetsima pred četvrti susret, drugi vezani u Teksasu.

Denveru je to bila poslednja realnija šansa da napravi „ribrejk“ i tako prednost domaćeg terena vrati u svoje dvorište. Sparsi su napravili i uvodnu prednost „plus 12“ ali su od rezultata 34:22 za domaćina, Nagetsi zaigrali daleko bolje i konzistentnije u oba pravca.

Nikola Jokić je bukvalno do četvrte deonice bio operativna mašina Nagetsa (29p, 12sk, 8as), dok je u poslednjoj četvrtini akcenat prebačen na spoljnu liniju (103:117). Nagetsi su tako anulirali „brejk“ Spursa iz prve utakmice, izjednačili na 2:2 i imaće priliku da u noći između utorka i srede u Denveru potpuno preuzmu inicijativu.

Zanimljivo je da su Nagetsi na trijumf u San Antoniju čekali više od sedam godina, preciznije od 4. marta 2012, kada je na njihovoj klupi sedeo Džordž Karl, a startnu petorku činili Loson, Aflalo, Bruer, Herington i Farid. Pored Jokića, sjajne partije su pružili Džamal Marej (24p, 6as) i dojučerašnji „rezervista“ Tori Krejg (18p, 8sk, 2ukr, trojke 5/7), koga je trener Majk Meloun prekomandovao u startnu petorku.

Vil Barton preselio se na klupu i to mu je pomoglo da bude najkorisniji za ekipu u dosadašnjem toku serije, sa 12 poena i četiri skoka za 15 minuta. Kod domaćina se izdvojio Lamarkus Oldridž (24p, 9sk), dok je Demar Derozan (19p, 5sk, 5as), u finišu platio danak nervozi. Posle faula u napadu bacio je loptu u pravcu sudije i pet minuta pre kraja utakmice zasluženo bio isključen.

Milvoki je nastavio dominaciju protiv Detroita, kome nisu pomogli ni publika, ni povratak Blejka Grifina (27p, 7sk, 6as) u tim posle povrede kolena. Baksi su stigli do praktično nedostižnih 3:0 (103:119), kao i Hjuston Roketsi nakon pobede nad Jutom Džez u Solt Lejk Sitiju (101:104). Džejms Harden šutirao je iz igre katastrofalnih 3/20, ali je stigao do ipak vrlo konkretnih 22 poena.

„Brada“ je u svom timu imao još petoricu sa dvocifrenim učinkom, dok je Donovan Mičel (34p, 6sk, 5as, 3ukr) kod „džezera“ povukao mnogo više od ostalih. Filadelfija Siksersi došli su na korak od polufinala Istoka (108:112), pošto su i drugi put savladali Netse u Bruklinu.

Domaćin je učinio sve da izjednači na 2:2 i tako osigura bar još dve utakmice, ali su trojkama u poslednjih 30 sekundi „prelomili“ Džej Džej Redik i Majk Skot. Džoel Embid se vratio u tim Siksersa posle propuštenog trećeg meča zbog bolova u levom kolenu i bio je najefikasniji sa 31 poenom, uz čak 16 skokova.

Boban Marjanović je duel završio sa četiri poena i pet skokova za 11 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari