Plasman u prvo finale turnira Masters serije u Indijan Velsu najveći je uspeh Novaka Đokovića u karijeri, baš kao i 10. mesto na svetskoj rang-listi najboljih tenisera na kom će se danas naći. Do finala na kalifornijskom turniru najbolje rangirani srpski teniser ikad, stigao je ubedljivo, bez izgubljenog seta, a polufinalni meč protiv Endija Mareja (6:2, 6:3) nije trajao duže od jednog sata.

Plasman u prvo finale turnira Masters serije u Indijan Velsu najveći je uspeh Novaka Đokovića u karijeri, baš kao i 10. mesto na svetskoj rang-listi najboljih tenisera na kom će se danas naći. Do finala na kalifornijskom turniru najbolje rangirani srpski teniser ikad, stigao je ubedljivo, bez izgubljenog seta, a polufinalni meč protiv Endija Mareja (6:2, 6:3) nije trajao duže od jednog sata. Đoković je osigurao 350 bodova i ček na 245.000 dolara i u slučaju da je izgubio noćašnji duel sa Rafaelom Nadalom na ATP listi prestići će Ančića, Berdiha i Nalbandiana.
– Sve što sam zacratao ove godine ostvario sam. Rekao sam da ću biti u Top 10 do kraja godine, ali sada vidim da su moje mogućnosti mnogo veće u ovom trenutku i postaviću sebi neke nove ciljeve – rekao je nakon plasmana u drugo finale ove sezone Novak Đoković.
Sa drugim teniserom sveta Nadalom Đoković je igrao samo jednom, prošle godine na Rolan Garosu predao je meč Špancu zbog povrede leđa, a ukoliko bi ovog puta uspeo da mu se revanšira, Đoković bi na listi najboljih smenio na devetom mestu i Tomija Hasa. Ukoliko osvoji Indijan Vels, koji se igra za nagradni fond od 3,2 miliona dolara, Đoković bi bio i prvi tinejdžer posle Borisa Bekera (1987.) kome je to pošlo za rukom. Poslednji tinejdžer koji je stigao do finala IV bio je Andre Agasi pre 17 godina. Ove sezone Đoković ima skor od 18 pobeda i svega četiri poraza.

Hantuhova osvojila Indijan Vels

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari