LŠ: Pobeda Reala u Minhenu 1Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Reala savladali su kao gosti Bajern sa 2:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šmapiona.

Golove za „Kraljevski klub“ postigli su Marselo i Marko Asensio, dok je Bavarce u vođstvo doveo Džušua Kimih u 28. minutu utakmice.

Bolji rival na terenu u prvom poluvremenu su apsolutno bili igrači u crvenim dresovima, ali i dalje ostaje nejasno kako u tom perriodu nisu postigli više od jednog pogotka.

Ređale su se „kao na traci“ šanse Milera, Levandovskog i Riberija, ali je baš svaki put odbrana Reala dobro reagovala, a onda kada i nije, tu je bio golman Kejlor Navas.

I baš kada se mislilo da će gosti otići na poluvreme sa deficitom, Marselo se sjajno snašao, poslavši loptu u donji levi ugao gola Svena Ulhriha i u drugo poluvrme Madriđani su ušli znatno nadahnutije, što je bilo dovoljno da nakon jedne greške Rafinje na sredini terena i prvi put večeras povedu.

Lukas Vaskez je sjajno osvojio loptu i odigrao pas ka Asensiju, a ovom nije bilo teško da u situaciji „1 na 1“ pošalje loptu pokraj Ulriha za veliku radost na klupi „Kraljevića“.

Do kraja susreta Bavarci su stvorili još par dobrih šansi preko Riberija i Levandovskog, ali lopta jednostavno nije htela da uđe u mrežu Navasa, pa na revanš koji je na programu za nedelju dana Real nosi ogromnih 2:1 iz Minhena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari