Matijas De Liht interesantan Barseloni 1Foto: EPA-EFE/Gerrit van Keulen

Matijas De Liht, centralni bek Juventusa koji će u avgustu napuniti 23 godine, i dalje je želja Barselone, baš kao i 2019. kada se istakao u dresu Ajaksu zajedno sa Frenkijem de Jongom, ali danas je situacija komplikovanija zbog ekonomskog stanja u kome se nalazi katalonski gigant.

Italijanski list „Korijere delo sport“ uključuje Barsu među klubove koji bi mogli da se pozabave eventualnim angažovanjem de Lihta ovog leta, zajedno sa Čelsijem, Liverpulom, Mančester Sitijem, Mančester junajtedom, Real Madridom i PSŽ-om.

Argument je da Juventus uznemiren jer De Liht i dalje ne prihvata produženje ugovora do 2026. godine.

Sadašnji mu pak ističe 2024. godine, a kada se razmatra transfer holandskog defanzivca dolazi se do zaključka kako bi „Stara Dama“ mogla da traži oko 85 miliona evra u ovom prelaznom roku za njega.

Barsalona sada ne može finansijski da uđe u trku za potpis de Lihta.

A dolazak danskog centralnog beka Andreasa Kristensena, kao slobodnog igrača iz Čelsija, znači da ima bitnijih linija u timu koje treba pojačati uoči nove sezone, tim pre što na poziciji štopera klub već ima Erika Garsiju, Ronalda Arauha i Đerara Pikea.

Međutim, katalonski klub će ostati na oprezu i ako igrač ne bude prodat ovog leta mogao bi da pokuša da potpiše De Lihta u leto 2023. godine, kada njegova cena padne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari