ŠPANIJA 2014.  – Korak do sna 1Kapiten Srbije Nenad Krstić. Foto: Wikipedia

Momci u cvrenim i belim dresovima u eliminacionom delu delovali su kao kaznena ekspedicija

Da se u Srbiji još uvek dobra košarka ponovo se pokazalo u Španiji.

Ipak do odličnog rezultat došlo je posle turbuletnog nastupa po grupama, kada su savladani samo Iran i Egipat i sa pozicije četiri se krenulo u doigravanje. Naša reprezentacija našla se iza Španije, Brazila i Francuske.

Bilo je to veliko iskušenje za novog selektora Aleksandra Sašu Đorđevića, ali su momci u cvrenim i belim dresovima u eliminacionom delu delovali kao kaznena ekspedicija. Posle sigurne pobede na Grčkom, usledili su revanši Brazili i Franuskoj za poraze u grupi, s tim što je Brazil isprašen sa 28 razlike.

U finalu je Srbija zasluženo poražena od reprezentacije SAD rezultatom 129:92 i tako je zauzela drugu poziciju na prvenstvu u Španiji.
Treća je bila Francuska, koja je slavila protiv Litvanije. Za najkorisnijeg igrača prvenstva proglašen je reprezntativac SAD, Kajri Irving, dok je naš Miloš Teodosić završio u najboljoj petorci prvenstva.

Osvojeno srebro je premašilo očekivanja iako je selektor Đorđević najavljivao ovakav ishod. Stasala je generacija talentovanih igrača koja je nadograđena pobedničkim mentalitetom Saleta Đorđevića. Sasvim dovoljno za još jedan doček ispred Skupštine grada. Nova prilika za dostizanja nemogućeg počinje u Kini.

Poredak: 

1) SAD
2) Srbija
3) Francuska
4) Litvanija
5) Španija
6) Brazil
7) Slovenija
8) Turska
9) Grčka
10) Hrvatska
11) Argentina
12) Australija
13) Dominikanska Republika
14) Meksiko
15) Novi Zeland
16) Senegal
17) Angola
18) Ukrajina
19) Portoriko
20) Iran
21) Filipini
22) Finska
23) Južna Koreja
24) Egipat

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari