Najveći klub za koji sam igrao 1Foto: Epa/ GEORGI LICOVSKI

Srpski fudbaler Nemanja Matić, koji je odigrao prvu utakmicu u Premijer ligi za Mančester junajted protiv Vesthema (4:0), kazao je za Skaj sport da je klub sa Old Traforda najveći za koji je ikada igrao a da je Žoze Murinjo razlog zbog koga je iz Čelsija prešao u Crvene đavole za 40 miliona funti ovog leta.

– Murinjo je veoma važna osoba za mene. On me je prvo doveo u Čelsi iz Benfike, i sada kada sam odlučio da pređem u Mančester, on je bio glavni razlog. Čelsi je veliki klub, Benfika je najveći klub u Portugalu ali Mančester je Mančester. Od prvog dana ljudi u klubu mi pomažu. Nakon svakog treninga navijači čekaju da se slikaju sa vama, dobiju autogram. Mislim da je ovo jedan od najvećih klubova na svetu – rekao je Matić.

Srpski fudbaler je prethodno sa Murinjom osvojio Premijer ligu u Čelsiju i nada se da će to ponoviti u Mančesteru. U prvoj svojoj utakmici u crvenom dresu odigrao je odlično zbog čega je proglašen igračem meča.

– Igrao sam kao odbrambeni igrač toliko dugo godina, tako da ću nastaviti da radim svoj posao najbolje što mogu. Kada imam priliku da izađem napred, učiniću to. Ako budem imao šansu da krenem napred i postignem gol ove sezone, uradiću tako. Međutim, navijači i moji saigrači znaju da je moj posao da unosim ravnotežu u tim, igram dobru odbranu i trudiću se da to radim. Naravno mislim da još uvek mogu da napredujem – zaključio je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari