Nije sjajno, ali je bolje nego ranije 1

U decembru prošle i januaru ove godine, opstanak FK Novi Pazar visio je o koncu. Tri meseca kasnije, situacija nije sjajna, ali je daleko od pređašnje, činilo se, bezizlazne.

Rezultati prvog tima, omladinskog i kadetskog su ti koji značajno doprinose boljoj ukupnoj slici kluba. Prvoligaš je dolaskom trenera Stevana Mojsilovića tri dana pred nastavak prvenstva u hodu promenio sistem igre u 4-3-3, što je na opšte iznenađenje donelo odlične rezultate u mini seriji od četiri utakmice. „Otkinut“ je bod jednom od favorita lige u Gornjem Milanovcu, u Jagodini je pobeđen domaćin, koji je sa obe noge u nižem rangu, što nikako ne umanjuje uspeh, a šlag na torti došao je sa dve minimalne pobede na Gradskom stadionu protiv ČSK-a i Sinđelića (1:0).

Dobitak je i da su golovi stizali od igrača od kojih se oni uglavnom ne očekuju, izuzmemo li Mehmeda Avdića (Lakota i Đorđević). Dva uzastopna poraza na gostovanjima, u Bačkoj Topoli i Kragujevcu, donekle su pokvarila utisak, ne i toliko da postoje razlozi za brigu više. Na vidiku je da će se do opstanka stići i pre finiša lige, i to sa značajnom ulogom fudbalera iz sopstvene baze, Emir Hazirović (21), Pavle Nićiforović (21), Amel Lakota (22), Mehmed Avdić (20) i najmlađi među njima Vahid Zimonjić, koji još nema 18 godina, zgrabili su ukazanu priliku i već nagoveštavaju da bi uskoro mogli da čine oslonac najboljeg tima. U teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se klub našao afirmisanje domaćih snaga bio je jedan od glavnih ciljeva, raduje da se do njega izgleda došlo kad je najviše trebalo. Sa bilansom, tri pobede, jedan nerešen ishod i dva poraza Novi Pazar je kao i na kraju prvog dela prvenstva osmi, i ima devet bodova više od prvog tima u zoni ispadanja.

Prečicama se može sad i odmah samo do nekih ciljeva, najčešće onih iz grupe – drži vodu dok majstori odu. Nebu pod oblake ili iznad oblaka, moguće je u Lukasovim i Kjubrikovim filmovima, i jedino tamo. Kovčeg s novcem neko je ranije prosuo i sad ga valja na fin način ponovo ,,oteti“, kako bi Pazarova ,,Odiseja 2018″ imala srećan kraj. Bogatstvo je da se u ovom trenutku iz nereda ušlo u red ili kakav – takav red. Filmski junaci Dino i Kliker rekli bi – svakog dana u svakom pogledu sve više i više napredujem.

Sve ovo su fraze do fraza, i ništa od ovoga nije fraza. Bolje je nego što je bilo, ma bolje je mnogo nego što je bilo, i daleko je od toga da je dobro da bolje ne može biti. A da je put bez prečica jedini način da se uhvati zalet za skok u bolje i najbolje, pa jeste.

Dva poraza

Serija od šest mečeva bez poraza je prekinuta. Novi Pazar je u 20. kolu prvi put poražen ovog proleća, u Bačkoj Topoli, TSC – Novi Pazar 2:0 (1:0). Golove su postigli Branković u 26. iz jedanaesterca i Milićević u 89. minutu. I u vanrednom 21. kolu upisan je poraz istovetnim rezultatom, u Kragujevcu je Radnički slavio sa 2:0 (1:0). Golove za domaći tim postigli su Lukić u 20. i Đurđević u 72. minutu. Strelcu prvog gola Lukiću, golman Novopazaraca Jasmin Koč odbranio je jedanaesterac u 84. minutu.

Otišao Stepanović

Posle pobede nad Sinđelićem u 19. kolu (1:0) ekipu Novog Pazara nezadovoljan statusom samovoljno je napustio Uroš Stepanović. Za Novi Pazar odigrao je 13 utakmica i postigao jedan gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari