Nišlije bi da operu obraz 1ilustracija Foto: STARSPORT

Igrači Radničkog tvrde da su se oporavili od fudbalskog šamara koji su dobili u Talinu protiv Flore (0:2) u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vezista Nišlija Taras Bondarenko tvrdi da su igrači spremni da večeras u revanšu na „Čairu“ (20.45), kako kaže, dokažu da zaslužuju da nose dres vicešampiona Srbije.

– Poraz smo mnogo teško preživeli. Sramota nas je, ali znamo da još ništa nije izgubljeno. Verujemo u našu snagu i u to da možemo da preokrenemo rezultat i prođemo dalje pred našom publikom. Očekujem da ćemo pokazati naš pravi kvalitet. Moramo da dokažemo navijačima Radničkog da smo zaslužili da nosimo dres ovog kluba. Floru respektujemo, ali smatramo da možemo da ostvarimo cilj. Niška publika zaslužuje da ima tim koji se bori za njih i koji na svakoj utakmici daje svoj maksimum. Samo tako možemo da se izborimo za ono što smo zacrtali – rekao je Bondarenko.

Prvi čovek niškog kluba Ivica Tončev kaže da je od igrača „tražio da se osveste“.

– Mnogo smo pričali, mnogo bili nezadovoljni i opravdano razočarani, ali došao je trenutak da pozitivno razmišljamo i misli budu optimistične. Naši fudbaleri, koji su se obrukali u Talinu, morali bi da se osveste i shvate da od njih sve zavisi da li će savladati Floru sa tri i više golova razlike – naglasio je Tončev.

Radnički bi u slučaju pobede nad Florom izborio dvomeč protiv Ajntrahta iz Frankfurta, koji je po rečima Tončeva „pokazao klasu prošle godine u Ligi Evrope“.

– Učinićemo sve da nadvisimo estonskog predstavnika, bez obzira na stečenu prednost u prvom meču. Ponoviću, sve je na igračima i njihovom motivu. Mislim da je veliki, kao i na njihovoj kvalitetnijoj igri nego u prvoj utakmici, zalaganju, borbenosti do poslednje kapi znoja – zaključio je Tončev.

Tončev zove „Meraklije“ u pomoć

– Očekujem veliku podršku s tribina i dragocenu pomoć ljubitelja fudbala za naše fudbalere. Jer, ako „Meraklije“ i navijači ostalih grupa budu napravili brazilski ambijent, kao što najavljuju i kao što su znali u ranijem periodu, verujem da će i Flora osetiti na svojoj koži i jačinu kluba i zajedništva s gradom i sportskim Nišom uopšte – rekao je Ivica Tončev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari