Obradović: Možemo protiv svih 1Foto: RSS

Uprkos porazima na Kupu Karpata (od Rumunije 29:26, a potom od Rusije sa 33:32), u utakmicama koje su bile generalna proba pred Evropsko prvenstvo, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije LJubomir Obradović nije nezadovoljan.

Protiv Rumunki smo odigrali odlično poluvreme, a posle u nedostatku izmena izgubili. Sa Rusijom je bilo još bolje, bili smo u vođstvu praktično do 55. minuta, na kraju izgubili za gol. Imali smo loptu i nerešeno, ali su one iskoristile našu grešku. Igrom, ponašanjem i borbenošću mogu da budem zadovoljan, a vidim da su i devojke zadovoljne. Predstoji nam još par treninga, da uradimo analizu, popravimo neke detalje, bilo je mnogo dobrih stvari. Ostaju i neke nedoumice koje moramo da rešimo do prve utakmice u petak. Teško je u ovom trenutku odrediti domet ove ekipe, ali ako smo dobro igrali protiv Rusije, koja je osvojila olimpijsko zlato u Rio de Žaneiru, to je jasan pokazatelj da možemo da igramo protiv svih – zaključio je LJubomir Obradović.

Najbolje rukometašice Srbije će od četvrtka učestvovati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a u grupi su sa selekcijama Poljske, Danske i Švedske. Prvi rival Srbije na EP 2018 biće selekcija Poljske, meč je na programu u petak od 18 časova u Nantu. Na Evropsko prvenstvo LJubomir Obradović je poveo 17 igračica, od čega tri golmana. Na selektorovom spisku su: golmani: Tomašević, Čolić, Pantić, krila: Radosavljević, Krpež, Nikolić, D. Radojević, pivoti: Pop-Lazić, Cvijić, bekovi: Lekić, Števin, Lavko, Kovačević, T. Radojević, Vukajlović, Stoiljković, Dmitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari