Partizan vreba Mladost 1Foto: Starsportphoto ©

U senci sve češćih sumnji u regularnost takmičenja, ovog vikenda igra se prvo od četiri preostala kola fudbalske Superlige Srbije pre početka zimske pauze, a u centru pažnje opet će biti utakmice vodeće trojke Crvena zvezda – Radnički (N) – Partizan, s tim što najveću pozornost javnosti privlači gostovanje crno-belih u Lučanima.

Ne zato što je domaća Mladost konkurentna „parnom valjku“ u borbi za drugo mesto (crveno-beli su već „kaparisali“ novu titulu), jer ih deli 11 bodova, već zbog toga što je trener Nenad Milovanović sa svojim izabranicima poslednjih sezona skoro redovno uzimao bodove tradicionalnom favoritu iz Humske. Čak i u  njegovom domu, kao u poslednjem duelu ova dva tima, u avgustu, kada je „plen“ podeljen na ravne časti (0:0).

– Biće izuzetno teško. Jak protivnik, disciplinovan, iskusan. Prava takmičarska ekipa. Nekoliko godina su već u vrhu srpskog fudbala, imaju kostur tima dugo na okupu, a to je retkost kod nas. Odlično su vođeni… Ova utakmica se razlikuje od te poslednje, mada je njihov sastav isti, plus Odita. Ponavljam, neće nam biti jednostavno u Lučanima – svestan je trener Partizana Zoran Mirković veličine prepreke, mada su njegovi puleni vezali tri pobede u SLS, a Lučanci za to vreme doživeli dva poraza u tri meča.

Što nema nikakve veze s motivacijom popularnog Neška, jer su i on i ekipa uvek specijalno naoštreni za okršaje sa pomenutim gostima iz Beograda, a davno su raskrstili s kompleksom male fudbalske sredine. I drugoplasirani Radnički ide „mečki“ na rupu, mada njegov rival pripada drugoj kategoriji. Novajlija u domaćoj fudbalskoj eliti – Dinamo iz različitih razloga ne uspeva da se pohvata ni na strani ni kod svoje kuće, a sedam osvojenih bodova ilustruju njegov status „vreće za udaranje“, pa bi bilo ne malo iznenađenje ako bi Nišlije kiksirale južnije od svog „Čaira“. I liderska Crvena zvezda ima svu početnu prednost ovog sveta u duelu sa Voždovcem, ali to što joj je sastav za koplja jači sastav od gradskog rivala, a ovom ne cvetaju ruže od početka sezone, ne znači da sme potceniti „zmajeve“. Naprotiv, dovoljno je da se sete kako su je ne tako davno ostavili bez već viđenih kvalifikacija za Ligu šampiona.

Superliga – 18. kolo

petak

Bačka – Napredak

subota

Rad – Vojvodina                13.00

Zemun – Radnik                13.00

Mačva – Čukarički             15.00

Mladost – Partizan           15.30

Dinamo – Radnički            18.00

Proleter – Spartak            18.00

nedelja

Crvena zvezda – Voždovac                           18.00

Tabela: Zvezda 47, Radnički 38, Partizan 36, Čukarički 35, Napredak 31, Mladost 25, Proleter 24, Vojvodina 22, Radnik 18, Mačva 17, Voždovac 16, Bačka 16, Spartak 15, Rad 15, Zemun 14, Dinamo 7.

Vojvodina sa omladincima

Posle n-te promene trenera, posrnula Vojvodina će protiv Rada na beogradskoj Banjici probati da upiše prvi trijumf posle tri utakmice bez istog, a novi šef struke Radovan Krivokapić najavljuje podmlađivanje ekipe.

– U rad prvog tima uključeno je deset omladinaca, od čega će njih trojica sigurno biti u konkurenciji za ovaj meč – naslednik Dragomira Okuke traži novi način za izlaz iz duboke krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari